The New Shining met Antidote

In het radioprogramma SensatieGeneratie scoort vanaf zaterdag 18 september 2021 de Ridderkerkse band The New Shining de cd van de maand met haar nieuwste album Antidote, dat inmiddels exclusief verkrijgbaar is via de eigen website van de band.

Liefhebbers van The New Shining werden in de zomer al verrast met de release van de eerste single ‘This Present Darkness’ van het album en in augustus werd ‘World On Fire’ als tweede single uitgebracht. Beide singles zijn goed ontvangen en al vele duizenden keren geluisterd. Sinds een aantal dagen is nu dus ook het zevende album ‘Antidote’ van de band verschenen.

Zowel het vorige album ‘Elephant’ als deze opvolger ‘Antidote’ is toegewijd aan “mental illness awareness” en zoomt in op (chronische) depressie. Nax, zanger/gitarist en songwriter van de band, struggelt al meer dan 20 jaar met depressie. Naast Nax bestaat de band uit ‘R’ op bas en backing-vocals en Roel op de drums.

Nax: “Niet veel mensen weten wat het is om deze aandoening te hebben. Je lijdt in stilte. Onzichtbaar. Het kan doodvermoeiend zijn tot het punt dat je er het bijltje bij neer wilt gooien. Ik ben één van de gelukkigen die in staat is gebleken om de pijn om te zetten in iets positiefs door de muziek die ik schrijf. Daardoor kan ik anderen weer helpen en bemoedigen. Dat werkt als een tegen-gif”.

Presentator van het radioprogramma Arjan ’t Jong is ook al vol lof over het nieuwe album: ,,de muziek is intens en vol dynamiek, maar ook de teksten dwingen je gewoon om meerdere keren naar de liedjes te luisteren. Daarnaast is het artwork en de videoclips zeer professioneel gemaakt. Een aanrader om naar te luisteren en kijken.”

The New Shining scoort met het album ‘Antidote’ de cd van de maand in het programma SensatieGeneratie. Het radioprogramma met presentator Arjan ’t Jong is wekelijks bij Radio Ridderkerk op de zaterdagavond te beluisteren tussen 20.00 en 21.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.