Radio en TV

Thema ‘over de grens’ in Prettig Weekend vanuit de Bieb

Op zaterdag 6 november zendt RTV-Ridderkerk in samenwerking met de Bibliotheek AanZet live uit tussen 10.00 en 13.00 uur vanuit diezelfde bibliotheek AanZet op het Koningsplein. Het thema van de uitzending is ‘’over de grens’’, speciaal voor Nederland leest. Het thema wordt letterlijk en figuurlijk genomen bij de verschillende gasten die aan tafel aanschuiven. Hoe moet je je eigen grenzen bewaken. Er wordt onder andere gesproken met de Ridderkerkse schrijfster Marjo de Vroed. Zij komt uit het onderwijs en is nu succesvol schrijfster van (kinder)boeken, waaronder de boeken van De Bosdorp Brigade.

In het laatste uur van de uitzending wordt een aflevering van Politiek Cafe gehouden, waarin een aantal van de Ridderkerkse politieke partijen (Partij 18 Plus, SGP, PvdA en VVD) met elkaar in debat gaan. De presentatie van Prettig Weekend is in handen van Aad Hoogendijk en Eric Harreman, de techniek wordt verzorgd door Stefan Coule.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van RTV-Ridderkerk.

Foto: Roelie ’t Jong