Radio en TV

Vakantie-KinderboekenCast

Ook in augustus is de KinderboekenCast op vakantie en wordt er een herhaling uitgezonden. Deze keer koos Marjo de Vroed voor de uitzending met Jelmer Jepsen. 

In 2013 debuteerde hij als schrijver en in 2019 kwam zijn eerste kinderboek uit; Stuntvlogger Sam en de Wolf van Weverseind. Dit boek staat deze uitzending centraal. 

Sam is een 11-jarige jongen die op een boerderij woont. Omdat zijn vader boer is, kunnen ze niet op zomervakantie. In plaats daarvan krijgt Sam van zijn ouders een Vlogcamera. En dat is het begin van een reeks doldwaze avonturen. Ondertussen zijn er al drie delen in deze serie verschenen.

Ook in deze aflevering van de KinderboekenCast mogen kinderen vragen stellen aan de schrijver, krijgt hij ditjes en datjes voorgelegd waaruit hij moet kiezen en wordt het boek door een lezertje  besproken. Tot slot gaat Marjo uitgebreid in gesprek met Jelmer over zijn schrijverschap, motivatie en inspiratie.

De KinderboekenCast wordt elke eerste woensdag van de maand om 11.00 uur uitgezonden bij Radio Ridderkerk. Dit keer op woensdag 2 augustus 2023.

De uitzending is ook terug te vinden als podcast op de website www.rtvridderkerk.nl/kinderboekencast/ of via de app van RTV-Ridderkerk. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.