Radio en TV

Videopodcasts over ‘Rouw en Verlies’

In samenwerking met Stichting Facet Ridderkerk zijn 2 videopodcasts gemaakt door de ouderenadviseurs Henny de Wilt en Frances Kroeze, die in gesprek gaan met rouwtherapeute Masé Sutterland.

De ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk horen regelmatig hoe lastig de decembermaand is voor mensen die hun dierbaren zijn verloren. Dit kan dit jaar nog zwaarder zijn, juist omdat naasten door de coronatijd niet dichtbij kunnen zijn. Vaak is er nu juist behoefte aan verbonden zijn met elkaar. Henny en Frances hebben in oktober voor het eerst een podcast over vriendschap opgenomen die veel beluisterd is. Voor hen een signaal dat dit een nieuwe manier is om de senioren in Ridderkerk te bereiken.

De videopodcasts gaan over het thema over rouw en verlies. Normaliter bieden Facet Ridderkerk en Karaat Mantelzorg de cursus ‘Niemand vertelt je hoe het moet’ over rouw en verlies aan. Omdat deze cursus niet door kon gaan, hebben de ouderenadviseurs Masé Sutterland bereid gevonden om met hen in gesprek te gaan. Uiteraard hopen Henny en Frances dat er een aantal tips in de podcast zitten, waardoor men ook inziet dat rouwen ‘normaal’ is en dat senioren herkennen waarover wordt gesproken. Verdriet mag er zijn en dat willen de dames in deze podcast meegeven. Voor veel mensen is het een lastige periode lastig wanneer je een dierbare bent verloren, ondanks dat probeer jezelf niet te vergeten en zorg goed voor jezelf.

De 2 films worden uitgezonden bij TV Ridderkerk vanaf maandag 25 januari tot en met zondag 7 februari 2021 dagelijks om 10.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en 21.00 uur, behalve op zondag, dan wordt er uitgezonden om 12.00 uur, 15.00 uur en 21.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: rtvridderkerk.nl.