Radio en TV

Volg het Ridderkerk Toernooi op Radio en TV bij RTV-Ridderkerk

Op 15, 16 en 19 augustus 2023 is het tijd voor de 47e editie van het Ridderkerk Toernooi. Dit jaar wordt het toernooi georganiseerd door en bij SV Bolnes op de Bolnesserberg. Wederom gaan de vier Ridderkerkse voetbalclubs de strijd aan om de Jacques van der Linden wisselbokaal. RTV Ridderkerk zendt alle wedstrijden van de 1e elftallen live uit op TV en de finaledag ook live op de radio.

Het nieuwe sportseizoen staat op het punt van beginnen en het Ridderkerk Toernooi is de traditionele aftrap voor de RidderSportShow. “Het Ridderkerk Toernooi is elk jaar weer een feest,” vertelt sport eindredacteur Celwin Frenzen. “Het is een heerlijk weerzien met iedereen uit het Ridderkerkse na de zomerstop en een mooi moment om gezamenlijk vooruit te blikken op het komende seizoen.”

Live op TV en YouTube

Dit jaar zullen zowel de halve finales als de finale live op TV Ridderkerk en het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk te volgen zijn. “Deze test hebben we twee jaar geleden al ingezet toen het toernooi bij Rijsoord gehouden werd,” aldus Celwin. “Vorig jaar was het door vakanties van onze collega’s niet mogelijk om dit te doen, maar dit jaar gaan we alle wedstrijden van de eerste elftallen live uitzenden. Ik heb er ongelofelijk veel zin in.” Op de finale dag is ook de RidderSportShow weer van de partij. “Ton van der Bruggen en Hans Muntz zullen op de finaledag de radiopresentatie voor hun rekening nemen, Arjan ’t Jong verzorgt het verslag bij de finale en Tim Schefers de techniek. Collega’s Hans Vleugels, Stefan Coule, Arie Kooi en ikzelf verzorgen de tv uitzending. Een mooie club mensen die dit verzorgen voor onze kijkers en luisteraars!”

Ridderkerktoernooi 2023

Nieuw tijdens deze editie van het Ridderkerk Toernooi zijn de wedstrijden tussen de O23 elftallen. Op initiatief van SV Bolnes werken de O23 elftallen hetzelfde programma af als de 1e elftallen in de strijd om de Ridderkerk Talents Cup. Ook de kanjers van weleer (35+) voetballen weer om de eer tijdens het Ridderkerk Legends Toernooi.

Wedstrijdprogramma

Dinsdag 15 augustus, 19:30:
Veld 1: RVVH – Slikkerveer (live op TV Ridderkerk en YouTube te volgen)
Veld 2: Bolnes/T.M.A.R. O23 – Rijsoord O23

Woensdag 16 augustus, 19:30:
Veld 1: Bolnes – Rijsoord (live op TV Ridderkerk en YouTube te volgen)
Veld 2: RVVH O23 – Slikkerveer O23

Zaterdag 19 augustus, 12:00:
Veld 1: 3e & 4e plaats 1e elftallen
Veld 2: 3e & 4e plaats O23 elftallen

Zaterdag 19 augustus, 14:30:
Veld 1: Finale 1e elftallen (live op Radio Ridderkerk, TV Ridderkerk en YouTube te volgen)
Veld 2: Finale O23 elftallen

Start RidderSportShow

Het belooft een spannend seizoen te worden voor de voetbalclubs. RVVH is gepromoveerd naar de Vierde Divisie, terwijl Slikkerveer (Derde Klasse), Rijsoord (Tweede Klasse) en Bolnes (Vijfde Klasse) juist gedegradeerd zijn. Kan RVVH zich handhaven, en kunnen de andere clubs snel terugkeren? “We gaan het dit seizoen allemaal volgen in de RidderSportShow, waar we naast de voetbal natuurlijk nog meer sporten volgen. De korfbal (KCR) start weer bijna, het honkballen (Rowdies) keert terug uit hun zomerstop en we volgen ook tennis en tafeltennis. We hebben er zin in! Vanaf het Ridderkerktoernooi op 19 augustus zijn we weer wekelijks te horen op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur.”

Collega’s gezocht

“Bij de RidderSportShow zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Dat kan in de studio zijn als presentator of (lijn)technicus, maar ook langs het veld bij je favoriete Ridderkerkse club om verslag te doen,” vertelt Celwin. “Als je een idee hebt of eens mee wilt kijken bij een uitzending, stuur dan gewoon eens een mailtje naar sport@rtvridderkerk.nl

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.