Voorjaarsconcert Ridderkerks Symfonieorkest bij TV Ridderkerk

Op zaterdag 9 april 2022 gaf het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een voorjaarsconcert, met verschillende klassieke werken. Met Babette van den Berg als soliste werd het eerste vioolconcert van Bruch ten uitvoer gebracht. Ook speelde het orkest twee werken van Schubert: de Ouverture im Italienischen Stil, en de zevende symfonie. Daarnaast werd Mendelssohns bekende Hebriden-ouverture uitgevoerd. Dit werk is één van de eerste zogenoemde symfonische gedichten.

Het Ridderkerks Symfonieorkest bestaat dit jaar veertig jaar. Dat werd onder andere gevierd tijdens het voorjaarsconcert dat werd gegeven in de Levensbron. Het Ridderkerks Symfonieorkest werd opgericht in 1982. De eerste paar jaar was het nog een gemixt muziekensemble, met instrumenten van gitaren tot aan dwarsfluiten. Na een jaar of vijf werd het officieel het Ridderkerks Symfonieorkest met de daarbij behorende instrumenten. In de jaren die volgden groeide ze hard en werd het een ambitieus, volwaardig en zelfstandig orkest. Het orkest heeft ruimte voor nieuwe leden. Interesse? Mail naar info@ridderkerkssymfonieorkest.nl.

RTV-Ridderkerk zendt op vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei 2022 het concert uit om 12.00, 16.00 en 20.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.