Radio en TV

Wie wordt ‘Het Zangtalent van Ridderkerk’? 

Op zondagmiddag 12 mei 2024 wordt vanaf 14.00 uur de finale van ‘Het Zangtalent van Ridderkerk’ gehouden in De Loods. De zaal gaat open vanaf 13.30 uur.

RTV-Ridderkerk is dit voorjaar op zoek gegaan naar ‘Het Zangtalent van Ridderkerk’.  Via een leuke wedstrijd voor zangeressen en zangers uit Ridderkerk en omgeving wordt er op zoek gegaan naar zangtalent, dat zich in de kijker wil zingen. 

Op zondagmiddag 14 april werd de voorronde gehouden in de studio van RTV-Ridderkerk. Voor de finale wordt uitgeweken naar De Loods, waar de twee overgebleven finalisten gaan strijden om de winst. 

In de voorronde bepaalde de jury bestaande uit zanger Javi Escalera, zangeres Emmy Eve en juryvoorzitter Hans Magito dat zanger Adam niet verder kwam dan de voorronde en dat zangeressen Rita en Ivana door gingen naar de finale. 

Op zondagmiddag 12 mei vindt om 14.00 uur de grote finale plaats in de grote zaal van eventlocatie De Loods aan de P.C. Hooftstraat 4 in Ridderkerk. De jury zal ook dan weer onder leiding staan van Hans Magito, voorzitter van RTV-Ridderkerk, maar ook bekend van AVRO’s TopPop Disco Show. In de finale is de jury uitgebreid met de bekende Ridderkerkse artiesten Pete Preston en Jeffrey Muller, die zelf ook een aantal liedjes zullen zingen. Mogelijk dat er ook nog een surpiseact is, maar dat moet uiteraard nog een verassing blijven. Publiek is van harte welkom om de finale bij te wonen. Toegang is gratis.

De talentenwedstrijd wordt georganiseerd door RTV-Ridderkerk in samenwerking met Promotis Entertainment en Facet Ridderkerk. 

De finale is tevens live te zien op TV Ridderkerk en via het YouTube-kanaal van RTV-Ridderkerk. Het YouTube kanaal is www.youtube.com/tvridderkerk. TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Odido-kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.

Foto: Roelie ’t Jong