Wij Houden Het Hollands bij Radio Ridderkerk

Radio Ridderkerk heeft een nieuw Hollandstalig radioprogramma in haar programmering opgenomen sinds deze maand. Na het overlijden van medewerker Richard Veen in september die jarenlang het programma Lekker Hollands bracht is er dus nu een vergelijkbaar programma terug in de programmering van Radio Ridderkerk, namelijk ‘Wij Houden het Hollands’. Een programma, dat zijn oorsprong al had in 1989 bij Radio Salsa, destijds de lokale omroep in Papendrecht. Het Nederlandstalige programma vierde dan ook eind vorig jaar haar 30-ste verjaardag en wordt nog altijd gepresenteerd door Rob de Leeuw.

Door de jaren heen kwamen er werkelijk al honderden artiesten langs in het programma en heeft Rob met heel veel artiesten al een warme band opgebouwd. De artiesten komen met plezier langs in de huidige studio van RTV Papendrecht. De laatste jaren konden we dan ook vele grote namen ontvangen zoals Frans Bauer, Wolter Kroes, Frans Duijts, Stef Ekkel, Peter Beense, Mart Hoogkamer en Yves Berendse.

De laatste jaren krijgt het programma steeds meer een regionaal karakter, want het slaat haar vleugels uit ook naar alle omroepen waar Radio Ridderkerk mee samenwerkt in streekomroepverband. Bij RTV Papendrecht, Merwe Radio en Atos Radio was het al te beluisteren, maar nu dus ook vanaf 1 november is het programma ‘Wij Houden het Hollands’ ook officieel te beluisteren in de programmering van Radio Ridderkerk. ,,Hopelijk beleven de luisteraars veel gezellige muzikale Nederlandstalige uurtjes. Wij zijn te beluisteren op de dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur en op vrijdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur’’, aldus Rob de Leeuw.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de RTV-Ridderkerk APP.