Radio en TV

Wildmen Bluesband live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 21 november 2019 om 20.00 uur de Wildmen Bluesband in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaarleraar heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière te gaan volgen. In 2011 is hij begonnen met Wildmen Bluesband en na enkele wisselingen staat de band nu als een huis.. In Saskia de Nijs (zang), Rob Meijran (drums), Mark van Lieshout (bas) en Ruud Vuijk (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de blues te spelen. Op het podium staat een energieke band, waar tijdens een spetterend optreden, de vonken vanaf vliegen. De machtige uithalen van Saskia, de uitdagende gitaarsolo’s van Jos, ondersteund door de solide ritmesectie van Rob en Mark, laten niemand onberoerd. Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues. 

Wildmen Bluesband speelt blues van eigen makelij, van ballad tot up tempo blues. Het derde album bestaat voornamelijk uit deze eigen composities. Op het podium wordt dit afgewisseld met blues van  onder andere Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Peter Green en vele anderen.  De band geeft aan die nummers een eigen draai en gezien de reacties van het publiek wordt dit zeer gewaardeerd. De band deed mee aan de Dutch Blues Challenge en speelde op vele festivals, zoals het Festival Blues En Loire in Frankrijk. Maar liefs 3 nummers van het album “It’s freezing in my Heart’  belandden in de Blues Alert Dutch Top 100. Kortgeleden is Wildlife het derde album uitgekomen.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.