Wim Berends te gast in Meerkamp

Op dinsdag 26 februari is de in deze regio bekende oud-prof keeper Wim Berends te gast in het radioprogramma Meerkamp. De presentatoren Dick van der Meer en Nico van Us gaan in gesprek met Wim Berends over zijn eigen sportieve carrière, maar met name ook over zijn activiteiten als keeperstrainer via het door Wim zelf opgerichte Goalkeepersskills (GES). 

Wim Berends

Wim Berends geeft inmiddels al weer 40 jaar op alle niveau’s keeperstraining aan pupillen, junioren en senioren. Wim was en is werkzaam voor clubs in de regio Drechtsteden. Wim heeft in totaal zo’n 15 clubs getraind, maar is zelf eerst 5 jaar als semiprof keeper bij Sparta Rotterdam geweest en heeft daarna nog tweemaal één seizoen bij DS ’79 gekeept. Ook was hij doelman bij de amateurs van vv ASWH en sv Slikkerveer.

Reeds eind jaren ’80 heeft Wim geprobeerd een keepersschool in de regio op te zetten.  Na een goede opzet werd deze na 1,5 jaar opgeheven wegens gebrek aan medewerking van de verenigingen, met uitzondering van vv ASWH, waar hij vanaf dat moment bleef als keeperstrainer. Toen al bleek dat er behoefte was aan een gestructureerde opleiding voor keepers. De kinderen wilden graag, maar ja de budgetten waren gering en de specifieke training was nog geen item. Omdat de maatschappij sterk individualiseert en de vraag naar trainingsspecialismen er nu wel is, doet Wim opnieuw een poging de keepersopleiding en talentontwikkeling te organiseren via GES.

De uitzending van het radioprogramma Meerkamp is op dinsdagavond te beluisteren bij Radio Ridderkerk tussen 19.00 en 20.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.