Radio en TV

Winter3Daagse Dag 2 brengt 7305 producten op

Op zaterdag 22 december werd de tweede dag van de Winter3Daagse van RTV-Ridderkerk gehouden.

De Winter3Daagse, die met medewerking van Winkelhart Ridderkerk voor het goede doel FoodCompany Ridderkerk gehouden wordt om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor haar klanten van de FoodCompany Ridderkerk.

Aan het einde van de avond mocht Hans Magito, voorzitter van de lokale omroep het totale aantal producten van 7305 bekend maken aan het einde van weer een lange dag live-uitzending vanuit het voormalige Bruna-pand.
,,Dit aantal producten hadden we vooraf echt niet verwacht. We hadden vooraf ingezet op zo’n 5000 producten, maar dat we daar nu al dik overheen gaan, overtreft al onze verwachtingen. Ridderkerk blijkt zeer betrokken bij de mensen die het minder hebben en nu straks ook een leuk pakket aan producten onder de kerstboom zullen kunnen krijgen. Het was vandaag ook weer echt mooi om te zien hoe sommige op hun manier een steentje bijdragen, maar een prachtig voorbeeld was wel een vader met drie kinderen die eerste een volle boodschappenkar kwamen brengen, waarna de kinderen even rond keken wat zij graag zouden willen krijgen met de kerst en even later weer met een tweede volle boodschappenkar aan kwamen zetten. Dat is zo hartverwarmend, echt geweldig”, aldus Hans Magito.

Verder stond de dag bol van de bijzondere en mooie optredens. Zo startte het al in de vroege ochtend met optredens van de het Ripasso Guitar Ensemble, zanger Hans van Katwijk en het Houtblazers Ensemble.

In de middag werden de optredens vervolgd door zanger Demy de Groot, het SWS-koor, zanger Bjorn Litjes, het duo Andy & Grace, zanger Arno Kolenbrander, zangeres Jose Sep en Popkoor Different Koek. De avond werd afgesloten met een optreden van de zangeres Samantha Steenwijk, die zorgde voor een gezellige drukte op het Sint Jorisplein.

Op maandag 24 december wordt de laatste dag gehouden van de Winter3Daagse. RTV-Ridderkerk zendt dan uit vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur, waarbij ook nog altijd producten kunnen worden afgegeven bij de voormalige Bruna winkel.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl.

Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, dat behalve op het analoge kanaal ook te zien via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.Foto’s: Erik Jonkman, Roelof Mulder en Arjan ‘t Jong