Radio en TV

Winter5daagse van start

Vrijdagmiddag 16 december 2022 werd door Fleur Stip, wethouder van welzijn, cultuur en evenementen, sport en spelen, onderwijs en onderwijshuisvesting, participatie en communicatie, de opening verricht van de verkoop van tweedehands speelgoed en kerstspullen. Deze winkel is gevestigd in het voormalige Dolcis-pand naast Bram Ladage in het Jorishof.

De opbrengst van de verkopen wordt ingezet voor de Verjaardagstas. De Verjaardagstas is een initiatief van de Stichting Beter voor Elkaar uit Ridderkerk. De onafhankelijke Stichting, die werkt met vrijwilligers en partners die producten of geld geven. Met elkaar doen ze het maximale voor minima.

Tevens was het een startschot voor een Winter5daagse inzamelingsactie voor de Voedselbank. Onder het motto “Toon je hart, doe iets voor een ander” is ook dit jaar de samenwerking gezocht met de Voedselbank Ridderkerk/Foodcompany Ridderkerk, RTV-Ridderkerk en BIZ Winkelhart Ridderkerk. In deze periode worden zoveel mogelijk voedingsmiddelen ingezameld om de mensen die het minder breed hebben ook een mooie Kerst te geven.

Op de foto bovenaan de organisatoren van het Winkelhart Ridderkerk, RTV-Ridderkerk en de Voedselbank Ridderkerk/FoodCompany Ridderkerk.

Voor meer informatie kijk dan op website van het Winkelhart.

Foto: Gemeente Ridderkerk