Radio en TV

Wolter Kroes en John West bij ‘Wij Houden Het Hollands’

Presentator Robert Stam, ofwel Rob de Leeuw, ontvangt zondag 6 maart Wolter Kroes en John West in de studio van Wij Houden Het Hollands. De zangers komen natuurlijk praten over hun nieuwe single ‘Zeker niet de laatste’ maar zullen door Robert over nog heel wat meer zaken bevraagd worden. Als het om Hollandse muziek gaat, weet de presentator van de hoed en de rand. Interviews bereidt hij daarom zeker niet tot in de detail voor. “Of eigenlijk helemaal niet. Ik houd van spontane gesprekken”, vertelt hij. “Maar wat ik in ieder geval ga vragen is hoe zij dit moment ervaren, het leven ‘na corona’ weer oppakken en waar ze nog meer mee bezig zijn.” Het is niet voor het eerst dat de zangers een bezoek brengen aan het radioprogramma Wij Houden Het Hollands . Wolter Kroes nam in 2018 nog plaats in de studio. “En John West een jaar of zes à zeven geleden.”

Het radioprogramma ‘Wij Houden Het Hollands’ bestaat al ruim dertig jaar en heeft heel wat bekende artiesten mogen ontvangen. In de special Thuis in Papendrecht van december is een uitgebreid interview te vinden met Robert Stam. Deze special is terug te lezen op www.dordtcentraal.nl (onder het kopje Lees specials online).

Kroes en West zijn er zondag tussen 13.00 en 14.00 uur. In verband met corona wordt al enige tijd vanuit de studio in Zwijndrecht uitgezonden. Binnenkort is dat weer in Papendrecht. Wij Houden Het Hollands wordt elke zondag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden op Papendrecht-FM, Merweradio (Sliedrecht), ATOS Radio (Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam) en RTV-Ridderkerk. Meer informatie via de Facebookpagina Wij Houden het Hollands en www.wijhoudenhethollands.nl.

Het programma wordt niet alleen live uitgezonden op de zondagmiddag, maar het wordt op de dinsdagmiddag herhaald vanaf 15.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

LET OP: De kanaalnummers van Ziggo wijzigen vanaf 8 maart 2022. Kanaal 915 wordt dan kanaal 912.