Regio Extra

3x bestemmingen voor een onvergetelijke rondreis door Indonesië

Indonesië staat bekend om zijn prachtige mix van cultuur, natuur en stranden. Dit maakt het land een uitstekende keuze voor een rondreis. Omdat het land erg groot is en uit veel eilanden bestaat is het handig om je rondreis van tevoren goed te plannen. Zo weet je zeker dat je het meest uit je reis kunt halen! Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke rondreis door het land.

Java

Een van de eilanden die zeker de moeite waard is om te bezoeken is het eiland Java. Als je naar Indonesië vliegt vanuit Amsterdam is het erg waarschijnlijk dat je in de hoofdstad Jakarta op Java landt. Het is zeker de moeite waard om hier 2 of 3 dagen te blijven om de stad te ontdekken. Wil je daarna de rust opzoeken? Dan zou je bijvoorbeeld naar de Pangandaran stranden kunnen gaan, waar je even heerlijk kunt genieten van relaxte stranddagen. Uiteraard kun je op Java ook een aantal tempels bezoeken, waaronder de boeddhistische Borobudur-tempel en de hindoeïstische Prambanan-tempels. Zo leer je meerdere religies kennen op het eiland Java. Je merkt het, er is genoeg te doen en te beleven op het eiland Java. Dit maakt een rondreis Java een goede optie om te overwegen!

Lombok

Wil je graag een wat minder toeristisch eiland bezoeken? Dan kun je het eiland Lombok overwegen. Het eiland Lombok ligt naast het toeristische Bali en is makkelijk te bereiken. Op Lombok kun je nog beter kennismaken met de authentieke en traditionele Indonesische cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de ‘Sasak-dorpen’. Hier kun je de traditionele architectuur bewonderen en een inkijkje krijgen in de levensstijl van de bevolking. Uiteraard kun je op Lombok ook heerlijk relaxen op een van de vele stranden, zoals Senggigi Beach. Ook voor duiken kun je goed terecht op het eiland. Bezoek Belongas Bay en Sekotong, waar je kunt genieten van de prachtige diverse onderwaterwereld. Lombok is ook weer een aanrader!

Bali

Het eiland Bali is de meest populaire toeristische bestemming in Indonesië. Het eiland biedt erg veel faciliteiten voor toeristen en is daarnaast erg divers. Dit maakt het eiland een ideale bestemming voor een rondreis. Zo kun je tijdens een rondreis Bali genieten van de natuur, de mooie stranden én de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige ‘Tegallalang Rijstterrassen’ waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over rijstvelden. Voor cultuurliefhebbers is er ook genoeg te doen op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de tempel ‘Tanah Lot’ en leer de religieuze kant van het eiland kennen. Uiteraard zijn er verder genoeg plekken waar je kunt genieten van relaxte stranddagen, bijvoorbeeld bij de plek Seminyak. Je merkt het, ook Bali kan op je lijstje!

Indonesië is de ideale bestemming voor een rondreis. Met al de hierboven genoemde inspiratie kun jij alvast je rondreis gaan plannen!

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.