Regio Extra

Bedrijfsuitje plannen? Dit zijn de leukste teambuildingactiviteiten

Ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het bedrijfsuitje? Er zijn tal van activiteiten om te overwegen. Het is om verschillende redenen slim om een teambuildingactiviteit te ondernemen. Dit zorgt niet alleen voor veel plezier, maar bevordert ook de samenwerking tussen teamleden. Heb je inspiratie nodig voor leuke teambuildingactiviteiten? Lees snel verder, wij sommen er hieronder een paar voor je op.

Escape room

Een van de beste teambuildingactiviteiten om met collega’s te doen, is een escape room. Tijdens deze activiteit dienen jij en je collega’s binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit een kamer. Dit doen jullie door raadsels en puzzels op te lossen en naar aanwijzingen te zoeken. Goed samenwerken is hierbij essentieel, want dan is het makkelijker om te ontsnappen. Dit uitje verbetert niet alleen de teambuilding, maar verzekert jou en je collega’s ook van plezier. Er zijn tal van escape rooms te boeken. Of je nu interesse hebt in geschiedenis, games of horror, er is voor ieder wat wils.

VR-uitje

Als je graag origineel bent met het idee voor het volgende bedrijfsuitje, dan is een VR experience zeker het overwegen waard. Hiervoor kun je een kijkje nemen bij VR Amsterdam. Tijdens een VR-uitje krijgt het personeel de kans om zich onder te dompelen in een virtuele wereld. Er is tegenwoordig al van alles mogelijk met VR. Van een virtual reality escape room of een ontdekkingstocht tot VR games waarin teamleden moeten samenwerken, je hebt genoeg opties.

Zijn jij en je collega’s gek op uitdagingen? Dan is het ook mogelijk om de strijd aan te gaan met zombies. Als je hiernaar op zoek bent, dan is deze VR zombies in Amsterdam een aanrader. Voor welke virtuele wereld je ook kiest met het bedrijfsuitje, een VR-uitje is een unieke manier om de teambuilding te verbeteren.

Speurtocht

Een ander goed voorbeeld van een teambuildingactiviteit is een speurtocht. Het doel is om aanwijzingen te vinden en raadsels op te lossen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om goed samen te werken. Teamleden moeten communiceren en naar elkaar luisteren om tot de juiste inzichten te komen. Een speurtocht is dus niet alleen ideaal ter vermaak, maar ook perfect om de teambuilding te verbeteren.

Lasergamen

Een activiteit dat je ook zeker kunt overwegen als je graag aan de slag gaat met de teambuilding, is lasergamen. Dit actieve spel stimuleert samenwerking en communicatie. Lasergamen is een spel dat als doel heeft om tegenstanders te raken en punten te scoren. Dat doe je door een lasergun te gebruiken. Het is een spannend uitje waarbij het essentieel is om de juiste beslissingen te nemen. Lasergamen is niet alleen een onvergetelijk uitje, maar versterkt ook de teamgeest.

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.