Regio Extra

De complete gids voor het vinden van een huurwoning in Rotterdam

Wonen in Rotterdam is voor veel Nederlanders aantrekkelijk. Doordat er veel werkgelegenheid is en een ruim aanbod aan voorzieningen kan het hier fijn wonen zijn. Een huurwoning vinden in Rotterdam is alleen nog niet zo eenvoudig. Gelukkig kan het internet uitkomst bieden en lees je ook hier hoe je zo snel mogelijk een fijne huurwoning vindt binnen deze gemeente. Allereerst wordt er hier meer verteld over Rotterdam. Vervolgens wordt er specifiek ingegaan op de mogelijkheden van de gemeente en de omliggende plaatsen om een huurwoning te vinden en wat daarbij aantrekkelijke delen van de stad zijn. Daarna worden exclusieve tips gegeven om de zoektocht tot een succes te maken.

Naast dat Rotterdam een fijne woonplaats is, vormt het ook de ideale bestemming voor een lekker weekendje weg. Als je daarom specifiek op zoek bent naar een vakantiewoning in Rotterdam dan is het goed om te weten dat er hiervoor speciale online huurportalen bestaan. Een fijn weekendverblijf vormt de basis van jouw ontdekkingstocht van de stad en het is dan prettig om op voorhand te kunnen kijken naar het woonoppervlakte, de staat van onderhoud en de bijbehorende prijs.

Over Rotterdam

Rotterdam is na Amsterdam de grootste stad van Nederland.  Het is met name bekend om de omliggende haven, die van Rotterdam de grootste havenstad van Europa heeft gemaakt. Door haar formaat heeft de gemeente veel te bieden op het gebied van cultuur, horeca, medische voorzieningen en onderwijs. Rotterdam is ook divers als het om haar inwoners gaat en het kent een aantal karakteristieke wijken, die verderop nader besproken worden.

De werkgelegenheid in Rotterdam maakt het tot een aantrekkelijke woonplaats. De haven is uiteraard de grootste werkgever, maar er bevinden zich in Rotterdam en omgeving ook een aantal grote multinationals. Binnen de stad zelf is er ook geen gebrek aan vacatures. Als je dit aanvult met de vele voorzieningen dan is het begrijpelijk dat deze regio steeds meer kandidaten voor huurwoningen aantrekt. Daarom nu meer over de Rotterdamse woningmarkt.

De woningmarkt in deze stad

Ten opzichte van de omliggende gemeentes en andere delen van Nederland is het in Rotterdam relatief lastig om een huurwoning te vinden. Toch hoeft dat je er zeker niet van te weerhouden om de mogelijkheden te bekijken, want er is een divers aanbod en het is vooral een kwestie van goed jouw opties openhouden. Populaire wijken in Rotterdam zijn bijvoorbeeld het Oude Noorden, met onder meer de Zwaanshals en Agniesebuurt. Het loont ook zeker om juist naar een andere kant te kijken, bijvoorbeeld het Oude Westen, met onder meer de Aziatische buurt en de omgeving van de Nieuwe Binnenweg.

Rotterdam beschikt verder over een aantal omliggende gemeentes, waar de prijzen voor huurwoningen een stuk lager liggen. Je kunt hier eenvoudig veel meer ruimte huren voor hetzelfde geld. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar gemeentes in het Westland zoals Maassluis en Vlaardingen. Schiedam ligt ook onder de rook van de stad, maar vormt, ook bijvoorbeeld met gezinnen, vaak een aantrekkelijkere woonplaats.

Drie tips voor het vinden een huurwoning in Rotterdam

Heb je definitief besloten dat je van Rotterdam jouw nieuwe woonplaats gaat maken? Met deze drie tips vind je snel een huurwoning die past bij jouw persoonlijke wensen en waar jij helemaal je eigen plekje van kunt maken:

  • Maak gebruik van online bronnen. Het internet biedt een weelde aan informatie met betrekking tot de verschillende wijken in Rotterdam. Daarnaast kom je er hier achter of je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Particuliere woningen en vakantiewoningen worden ook online aangeboden. Bedenk je dat je niet de eerste bent die een huurwoning zoekt in Rotterdam en dat veel mensen al hun ervaring gedeeld hebben. Tegenwoordig gebeurt dat uiteraard gemakkelijk op het internet.
  • Wees kritisch met jouw eisen. Rotterdam is een relatief dure gemeente om een huurwoning in te vinden. Vooral als je grote wensen hebt op het gebied van woonoppervlakte, staat van onderhoud en aanverwante zaken, kan het zijn dat je op een gegeven moment concessies moet doen. Of je moet je dan beperken, of je kijkt naar omliggende gemeentes, maar bedenk je altijd dat je (waarschijnlijk) niet meteen kunt krijgen wat je zoekt.
  • Maak gebruik van je netwerk. Vooral als je al Rotterdammers kent, wil je zeker bij hen informeren of zij toevallig net iemand kennen die een huurwoning aanbiedt. Weet dat mensen over het algemeen echt graag helpen.

Rotterdam is een prachtige havenstad met heel veel mogelijkheden. Er is hier geen gebrek aan culturele voorzieningen, horeca en onderwijsinstellingen. Een huurwoning in Rotterdam vinden is niet eenvoudig, maar zeker mogelijk. Daarvoor wil je goed gebruik maken van het internet, maar ook jouw persoonlijke wensen. Als je tot de conclusie komt dat je toch meer ruimte wilt dan de gemeente zelf kan bieden, dan is het goed om te weten dat er aantrekkelijke randgemeentes zijn zoals Vlaardingen en Schiedam.