Ieder gebied kent tegenwoordig trends, ook reizen. Van lekker basic backpacken tot avontuurlijk op een zeilboot de wereld over, alles komt voorbij. Maar ook wanneer je minder avontuurlijk bent kun je met de nieuwe reistrends wellicht uit de voeten. Het is aan te raden om er snel bij te zijn waar het gaat om trends, alleen dan ben je het massatoerisme voor en zorg je dat je niet in de rij hoeft te staan bij alle lokale hotspots. Daarom hier alle reistrends voor komend jaar. 

De periode 

De tijd dat we alleen in de ‘grote vakantie’ één of twee weken op vakantie gingen is wel voorbij. Tegenwoordig reizen we vaker, en ook meer buiten vakanties. Het is eigenlijk ook veel slimmer om buiten de zomer om op vakantie te gaan. In de zomer zelf is er immers genoeg te doen op eigen bodem. Van de leukste festivals tot gezellige events, vermaak is er volop. Daarnaast is in de zomer (meestal) het weer ook goed genoeg in eigen land, hiervoor hoef je dan ook niet ver af te reizen. Dus vakanties in de herfst- en de meivakantie 2024 worden steeds populairder en wij begrijpen heel goed waarom.  

Verre bestemmingen 

Daarnaast is duurzaamheid natuurlijk een steeds groter wordend thema. De vliegschaamte neemt bij veel mensen toe, en we zijn dan ook bewuster aan het reizen. We nemen het vliegtuig niet meer voor één kort vluchtje, maar stappen alleen nog in wanneer het voor een langere periode is en echt een ‘life changing’ ervaren. Een rondreis Vietnam met het hele gezin is hier een voorbeeld van. Dit ga je je leven lang niet meer vergeten en je kinderen ook niet. We reizen dus minder, maar wanneer we reizen gaan we vérder. Ook met het hele gezin, of juist met het hele gezin. In deze tijd van social media en afleiding zorgt een reis er vaak voor dat de band binnen een gezin weer even goed aangehaald wordt en je samen herinneringen maakt die je niet weer vergeet. En dat is wat je wilt op vakantie, toch? 

Kortom; doe je voordeel met deze leuke, interessante en avontuurlijke ontwikkelingen in de reiswereld. Reizen gaat je leven verrijken, je gaat er van uitrusten maar het brengt je ook weer nieuwe inzichten. Neem je hele gezin mee en verken een nieuwe cultuur. Een verrijking voor de rest van je leven, je zult er geen spijt van krijgen! 

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.