Regio Extra

Dit zijn 4 dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een kantoor inricht

Om ervoor te zorgen dat werknemers goed en productief kunnen werken is het belangrijk dat het kantoor goed ingericht is. Dit klinkt misschien makkelijker dan gedaan omdat er verschillende dingen bij komen kijken. Zo is het belangrijk dat de ruimte optimaal benut wordt en dat er een prettige werkomgeving ontstaat. In dit artikel delen we daarom 4 tips waar je als werkgever rekening mee moet houden bij het inrichten van je kantoor.

Ergonomische werkplekken

Het allerbelangrijkste is dat werknemers goed kunnen werken. Het is daarom belangrijk dat de kantoorinrichting ergonomische werkplekken heeft. Dit betekent dat de werkplekken zo ingericht zijn dat werknemers comfortabel en gezond kunnen werken. Denk hierbij aan verstelbare bureaustoelen en -tafels, zodat werknemers hun houding kunnen afwisselen en rug klachten kunnen voorkomen. Het is ook belangrijk dat de computermonitoren op ooghoogte staan en dat er genoeg natuurlijk licht is.

Door te investeren in ergonomische werkplekken, zorg je ervoor dat werknemers efficiënter en comfortabeler kunnen werken, wat uiteindelijk de productiviteit ten goede zal komen.

Voldoende ruimte en opbergruimte

Naast het aanbieden van comfortabele werkplekken moet er genoeg ruimte en opbergruimte zijn. Niemand vindt het fijn om te werken in een rommelige werkplek. Zorg ervoor dat er genoeg loopruimte is en dat werknemers kunnen bewegen op het kantoor. Daarnaast is het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren, zodat spullen netjes opgeborgen kunnen worden en het kantoor er geordend uitziet. Wanneer het kantoor niet genoeg ruimte heeft kun je het overwegen om het kantoor verbouwen, hierdoor kun je inspelen op de behoeften van de werknemers en de ruimte optimaal benutten.

Denk er bijvoorbeeld aan om archiefkasten, ladeblokken en planken te plaatsen waarop dossiers en documenten opgeborgen kunnen worden. Een opgeruimd kantoor zorgt voor een opgeruimde geest en draagt bij aan een efficiënte werkomgeving.

Stijl en uitstraling

Naast ergonomie en functionaliteit is het ook belangrijk dat alles er leuk uitziet. Een mooi ingericht kantoor kan namelijk erg bijdragen aan de motivatie en het welzijn van werknemers. Kies daarom voor een inrichting die past bij de identiteit en cultuur van het bedrijf. Denk hierbij aan de bedrijfskleuren, materialen en meubels die passen bij de huisstijl van het bedrijf.

Daarnaast is het ook leuk om rekening te houden met de wensen van de werknemers. Creëer bijvoorbeeld verschillende ruimtes waar werknemers samen kunnen werken, vergaderen of zich even kunnen terugtrekken. Op deze manier geef je werknemers de mogelijkheid om zelf te kiezen welke ruimte het beste bij hun past.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Overal speelt duurzaamheid een belangrijke rol, denk er daarom over na om dit ook mee te nemen in de inrichting van je kantoor. Kies voor meubels en materialen die duurzaam geproduceerd zijn en recyclebaar zijn. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te investeren in energiebesparende verlichting en apparatuur, zodat je kantoor milieuvriendelijker wordt.

Door te kiezen voor een duurzame inrichting, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan het imago van je bedrijf. Steeds meer werknemers hechten waarde aan duurzaamheid en zullen het waarderen als hun werkgever hier ook aandacht aan besteedt.