Regio Extra

Haal alles uit je tuin met deze 4 tips

Een tuin bij je huis is ontzettend waardevol, het brengt immers voor veel mensen ontspanning en ook de nodige plezier. Toch is het vaak mogelijk om nóg meer uit je tuin te halen, in deze blog delen we een aantal handige tips en ideeën om alles uit je tuin te halen. Denk bijvoorbeeld aan het het creëren van een overkapping tot aan het het inrichten van een heuse buitenkeuken. Met deze en nog andere tips kun jij het maximale uit je tuin halen.

Een gezellige overkapping

Omdat Nederland meerdere seizoenen kent met bijbehorende weersomstandigheden, brengen we over het algemeen meer tijd door binnenshuis. Maar met het bouwen van een overkapping kun je meer tijd buiten doorbrengen en ook meer gaan genieten van je tuin. Op een ietwat frisse of wisselvallige dag kun je namelijk heerlijk onder je overkapping vertoeven. Zorg voor een gezellige overkapping met fijne tuinmeubelen en maak het gezellig met een aantal mooie accessoires.

Creëer een wellness hoek

Een tuin kan ook de ideale plek zijn voor een wellness aan huis, koop bijvoorbeeld een opblaasbare jacuzzi of investeer in een mooi opzetzwembad. Het voordeel van een opzetzwembad is dat je deze voor een langere periode in je tuin kan zetten. Let er wel op dat je een zwembad filterpomp aanschaft. Hiermee hou je heel simpel het zwembadwater schoon en kun je heel wat weken genieten van een frisse duik. Koop bijvoorbeeld een intex pomp, afhankelijk van de grootte van je zwembad kun je kijken welke het meest geschikt is. Maak je wellness hoek extra mooi door bijvoorbeeld een houten terras aan te leggen, of wat dacht je van een overkapping.

Maak een buitenkeuken

Een buitenkeuken is niet alleen heel plezierig en leuk om te hebben in de tuin, het is ook nog eens praktisch! Een buitenkeuken in je tuin zorgt dat je op warme dagen lekker buiten je eten kan bereiden en zo breng je meer tijd door in je tuin. Koop bijvoorbeeld een buitenkoelkast zodat je altijd je gekoelde drankjes bij de hand hebt, en ook een een geïntegreerde barbecue of steenoven kan een leuke toevoeging aan een buitenkeuken zijn.

Kies voor onderhoudsvriendelijke beplanting

Wanneer je groene vingers hebt, is tuinieren voor jou vast een manier van ontspanning. Maar wat als je geen groene vingers hebt, dan kun je alsnog met onderhoudsvriendelijke beplanting genieten van een mooie en natuurlijke tuin. Kies bijvoorbeeld voor planten zoals Kattenkruid, Vrouwenmantel en Rubella. Een groene gazon is prachtig, maar heeft wel onderhoud nodig, overweeg daarom het aanleggen van een kunstgazon. Door te kiezen voor onderhoudsvriendelijke beplanting hou je uiteindelijk meer tijd over om te genieten van je tuin.

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.