Regio Extra

Hoe richt je jouw industriële keuken in?

Je hebt besloten om een industriële keuken te realiseren. Super! Een industriële keuken is niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger in je huis. Maar waar begin je? In dit artikel helpen we je op weg met een paar handige tips voor het inrichten van je droomkeuken.

Robuuste materialen met een stoere uitstraling

Bij een industriële keuken denk je al snel aan robuuste materialen. Denk aan staal, beton en hout. Deze materialen zijn niet alleen stevig, maar geven je keuken ook die stoere, industriële uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen aanrechtblad of stalen kastdeurtjes. En wat dacht je van een mooie, houten eettafel? Deze materialen zijn ook nog eens makkelijk schoon te houden, ideaal voor een keuken!

Om de industriële look compleet te maken, kun je ook gebruikmaken van bakstenen muren of tegels met een ruwe afwerking. Dit zorgt voor een ruige look, wat typisch is voor de industriële stijl. Denk ook aan accessoires zoals metalen stellingkasten of oude fabriekslampen. Deze geven niet alleen extra opbergruimte, maar versterken ook de industriële sfeer.

Een industriële keuken heeft voldoende werkruimte en goed apparatuur

Een industriële keuken is meer dan alleen looks. Het moet natuurlijk ook een fijne plek zijn om te koken. Zorg voor voldoende werkruimte en goede apparatuur. Denk aan een ruim fornuis, een grote koelkast en misschien zelfs een professionele oven. Ook verlichting is belangrijk. Kies voor grote, opvallende lampen die niet alleen mooi zijn, maar ook genoeg licht geven. Tip: neem eens een kijkje in een keukenzaak in Barendrecht, daar vind je vast inspiratie!

Maar een functionele keuken gaat verder dan apparatuur. Denk aan de indeling van je keuken. Waar zet je het fornuis? Waar komen de spoelbak en de koelkast? Een logische opstelling zorgt ervoor dat je makkelijk kunt koken zonder steeds het hele aanrecht over te hoeven lopen.

Maak het jouw industriële keuken!

Een industriële keuken is stoer, maar het moet ook jouw keuken worden. Voeg daarom persoonlijke touches toe. Hang bijvoorbeeld je favoriete pannen aan een rek aan de muur of zet een paar leuke kruidenpotjes op het aanrecht. Ook kun je spelen met kleur. Hoewel zwart, grijs en wit typische industriële kleuren zijn, kan een kleuraccent hier en daar de boel flink opfrissen.

Kortom, door de juiste materialen te kiezen, te zorgen voor functionaliteit en je eigen stijl toe te voegen, maak je van je keuken een plek waar je met plezier zal koken en leven. Veel plezier met het inrichten van jouw industriële keuken!