Regio Extra

Ondernemers opgelet: dankzij deze tips wordt 2024 een topjaar

Nu de feestdagen erop zitten, is het de hoogste tijd om weer aan de slag te gaan. Waar januari voor de meeste mensen een lastige maand is (denk aan mislukte goede voornemens en de lange winterdagen), is het voor ondernemers een mooi moment om er weer keihard tegenaan te gaan. Wil jij van 2024 een topjaar voor je bedrijf maken? Bekijk dan snel de tips uit dit artikel.

Durf te innoveren

Waar veel ondernemers weten dat het slim is om te blijven innoveren, doet de meerderheid dat niet. Dat is ook helemaal niet vreemd. Waarom zou je immers een goed lopend bestaand concept omgooien? Dat is ook helemaal niet nodig, omdat innovaties aanvullingen zijn. Het leuke van innoveren is dat dit beloond wordt. Niet alleen in de vorm van extra klanten en inkomsten, maar ook met subsidie. Ondernemers die innoveren kunnen WBSO aanvragen. Dit is een fiscale stimuleringsregeling waar iedere ondernemer aanspraak op kan maken.

Pluis alle subsidies en regelingen uit

Als ondernemer heb je soms wellicht het gevoel dat je wordt tegengewerkt. Dit is zeker niet altijd het geval. Vanuit de overheid wordt ondernemen juist volop gestimuleerd. Voor starters zijn er verschillende voordelen. En je hebt diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Als je bijvoorbeeld volop bezig bent met technologische vernieuwing, dan kun je een MIT-aanvraag doen. Dit is een steun in de rug voor mkb-ondernemingen die door middel van technologische vernieuwingen nieuwe producten, diensten of processen ontwikkelen. Door deze en andere subsidies te kennen, wordt ondernemen (en investeren) een stuk leuker.

Ga met zijn allen een (mid)week brainstormen

Waar ontstaan de beste ideeën? Vaak niet op de werkvloer. Daar ben je immers in dezelfde omgeving, in een vast ritme. Wanneer je dit patroon doorbreekt, komen de écht goede ideeën. Voor iedere ondernemer is het dan ook aan te raden om met het hele team een week in een hutje op de hei te gaan zitten. De nieuwe omgeving zorgt ongetwijfeld voor uitstekende ideeën. Daarnaast is het voor de teambuilding goed om elkaar ook eens lange tijd op een andere plek mee te maken.

Maak meer tijd voor de socials

Kijk in de trein, bus, tram, metro of op straat maar eens om je heen. Bijna iedereen zit op zijn of haar telefoon. Daar kun je natuurlijk van alles van vinden, maar het is ook een kans om je zichtbaarheid te vergroten. Media zoals TikTok en Instagram zijn ideaal om op een creatieve en snelle manier een doelgroep te bereiken. Maak daarom in 2024 een medewerker vrij om zich op de socials te richten. Je zult zien dat het loont.

Laat een interim manager meekijken

Ondanks dat je zelf over de nodige kennis en ervaring beschikt, kan het geen kwaad om een andere expert mee te laten kijken. Het grote voordeel hiervan is dat een interim manager met een frisse en onbevooroordeelde blik naar je bedrijf en de workflow kijkt. Kleine veranderingen hebben vaak al een groot resultaat.

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.