Regio Extra

Zo wordt jouw bedrijf weer succesvol

Ondernemen kan niet altijd vanzelf gaan. Ergens is dat maar goed ook, omdat het anders een gewoonte wordt om succes te hebben. Toch moeten de mindere periodes niet te lang duren, omdat je snel weer de weg omhoog wilt vinden. Zit jij nu in zo’n periode? Dan heb je het juiste artikel gevonden. Hieronder lees je namelijk hoe je jouw bedrijf weer vlot kunt trekken.

Een duidelijke strategie

Tijdens een mindere periode kan je bij de pakken neer gaan zitten. Of je kiest ervoor om je strategie eens goed tegen het licht te houden. Wat kan er beter en hoe ga je dat bereiken? Dit is geen eenvoudige opdracht, waar je best wat hulp bij kunt gebruiken. Bij bedrijfsvoering advies wordt het complete plaatje onder de loep genomen. Dat betekent dat er ook gekeken wordt naar interne werkprocessen en de onderlinge communicatie.

Lean consultancy

Met lean consultancy ga je zeker het tij keren. Hierbij komt de focus binnen je onderneming aan de ene kant te liggen op snelheid en aan de andere kant op het verminderen van verspilling. Om het nog mooier te maken, gebeurt dit ook nog met zo min mogelijk inspanning. Met de juiste hulp kun je mooie resultaten boeken. De kwaliteit van de output gaat omhoog en de doorlooptijd en de kosten worden lager.

Een week bezinning op de hei

De beste ideeën ontstaan vaak als je op een plek bent waar je vrij kunt nadenken. Dat is vaak niet je kantoor of een andere ruimte binnen je bedrijf. Dat komt omdat je daar snel kan worden afgeleid. Een goede tip is om met een deel van je werknemers enkele dagen of een werkweek in een hutje op de hei te gaan zitten. Bespreek met elkaar wat er anders en beter kan. Deze week gaat voor verrassende inzichten zorgen.

Een interim manager

Weet je het zelf echt niet meer? Realiseer je dan dat er zeer ervaren interim managers beschikbaar zijn. Ze zijn vaak zelf succesvol ondernemer geweest, hebben hun bedrijf verkocht en helpen nu andere ondernemers. Het grote voordeel is dat ze onbevooroordeeld naar je bedrijf kunnen kijken. Ze durven harde beslissingen te nemen en te zeggen waar het op staat. Soms is dat nodig om de boel weer vlot te trekken.

Extra investeringen

Dat het minder gaat, betekent niet dat je de hand op de knip moet houden. Sterker nog, dit is het perfecte moment om extra te investeren. Kennelijk is dat nodig, anders was het wel beter gegaan. Het kunnen allerlei investeringen zijn, bijvoorbeeld in marketing.

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.