Regionaal

2 lokale meiden in De Viral Fabriek van Nickelodeon

In het nieuwe seizoen van de Viral Fabriek vormen de Ambachtse Aniek en Ju-lieke, samen met een bekende YouTuber, 1 van de 8 teams. Uit heel veel aanmeldingen werden zij geselecteerd voor seizoen 2 van het programma dat vanaf 7 oktober weer elke week bij Nickelodeon te zien zal zijn.

De laatste weken waren de 2 jongedames al, in het gezelschap van een bekende Youtuber en van een cameraploeg van Nickelodeon, op verschillende plaatsen in de Drechtsteden te zien. Aniek Groenewout zit op de LeerOnderneming in Ridderkerk en Ju-lieke Snijders op de Tweestroom in Hendrik-ido-Ambacht. Beide meiden zijn enthousiaste vloggers. Tenminste dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Ze filmen en vloggen voortdurend, maar toch is er nog maar weinig eigengemaakt materiaal op internet te vinden. Het bewerken van het ruwe filmmateriaal is iets wat de dames nog moeilijk vinden. Toen Nickelodeon nieuwe kandidaten voor de Viral fabriek zocht was de stap om zich aan te melden dan ook snel gezet. Want hoe kan je dit nou beter leren dan van echte YouTubers. De dames namen een filmpje op en stuurden dit in. Na een spannende periode werden zij uiteindelijk gekozen als een van de 8 deelnemende teams.

In het tweede seizoen van Nickelodeon’s wekelijkse show De Viral Fabriek gaat nieuw, jong YouTube-talent opnieuw de strijd met elkaar aan onder leiding van acht van de grootste Nederlandse en Belgische YouTubers.

Na de tv-uitzending gaat de strijd online verder wanneer de deelnemers hun ‘vlog’ op het Nickelodeon YouTube-kanaal plaatsen. De winnaar van de week wordt bepaald door het aantal likes van de kijkers op de video. Hierna strijden de winnende kids per aflevering tegen elkaar tot de grote live finale op 2 december.

Uiteindelijk gaat het niet alleen maar om de eer. De winnaar wordt ook nog eens de eigenaar van een professioneel camerapakket en een YouTube-training om zo hun eigen kanaal op te bouwen. 

De Viral Fabriek is genomineerd voor een Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma en wordt gepresenteerd door Nienke van Dijk en Jasper Publie.

De Viral Fabriek is vanaf 7 oktober iedere zondag om 18.00 uur te zien op Nickelodeon.