Regionaal

65.000 bezoekers op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 

Ruim 65.000 dolenthousiaste bezoekers bezochten Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam. Daar werden zij getrakteerd op een keur aan muziekoptredens van bekende artiesten en aanstormend talent. De organisatie spreekt van een groot succes.

Wederom een drukke editie

Even leek het erop dat het bezoekersrecord van vorig jaar (70.000) verbroken zou worden. Zover kwam het niet, maar met 65.000 mensen die het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland bezochten, kan opnieuw gesproken worden van een zeer drukke editie van het muziekfestival dat traditioneel in het Park bij de Euromast plaatsvindt. 

Erasmuspodium

De aangename temperatuur en het droge weer droegen ongetwijfeld bij aan de grote opkomst. Daarbij werden bezoekers getrakteerd keur aan artiesten en een grote diversiteit aan muziekstijlen. Op het Erasmuspodium, het grootste podium van het festival, trapte zangeres Numidia af met een geweldig optreden. Het vrijheidsvuur werd dit jaar ontstoken door De vertrekkende commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit en Shariff Nasr. Even later liet de razend populaire rapper BOEF zien waarom hij de meest gestreamde artiest in 2023 was. Ambassadeurs van de Vrijheid Son Mieux zette het hoofdpodium om 18:00 uur in vuur en vlam met spectaculaire live show. Het slotakkoord op het Erasmuspodium was in handen van Bootsy Paul, de vaste huis-DJ van Stadion Feijenoord. 

Sena Performers Stage en Vrijheidspodium

Het Sena Performers Stage en het naastgelegen Vrijheidspodium deden niet onder voor het Erasmuspodium. Integendeel, op de podia, waar zoals gebruikelijk veelbelovende en aanstormende talenten op de bühnes stonden, brachten artiesten als Cashino, Library Card en Talee en vele anderen het publiek meermaals in extase. Hard techno DJ Cynthia Spiering, de afsluitende act van het Sena Performers Stage, liet met een onvergetelijke show zien waarom zij als een van de grootste aanstormende talenten van de hard techno scene wordt beschouwd. 

Belang van vrede en veiligheid

Mede door het aantrekkende weer spreekt de organisatie van een zeer geslaagde editie. Mark Rouwenhorst (JMR Event Makers / Organisatie BFZH): “Mooi weer, een prachtige line-up en een geweldige sfeer maakten van deze editie van het Bevrijdingsfestival opnieuw een onvergetelijk succes. De afgelopen jaren rommelt het in de wereld, des te meer een reden om jongere generaties te wijzen op het belang van vrede en veiligheid in Nederland. Daar spelen provinciale Bevrijdingsfestivals een onmisbare rol in.”

Foto’s: Marc Nolte