Regionaal

A15: nachtafsluitingen Noordtunnel

Rijkswaterstaat voert in september 8 doordeweekse avonden en nachten onderzoeken uit in de Noordtunnel in de A15 tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Hiervoor zijn tussen maandag 4 en donderdag 14 september 2023 diverse avond- en nachtafsluitingen van de Noordtunnel nodig. Verkeer wordt omgeleid via gele borden langs de weg. 

Nachtafsluitingen Noordtunnel 

Van maandag 4 tot donderdag 7 september is de Noordtunnel vanuit de richting Rotterdam naar Alblasserdam dicht tussen 21.00 en 05.00 uur. Reservenacht: van donderdag 7 op vrijdag 8 september wordt alleen ingezet wanneer dat nodig is.

Van maandag 11 tot donderdag 14 september is de Noordtunnel vanuit de richting Alblasserdam naar Rotterdam dicht tussen 21.00 en 05.00 uur. Reservenacht: van donderdag 14 op vrijdag 15 september wordt alleen ingezet wanneer dat nodig is.

Verkeer wordt omgeleid via de Brug over de Noord. Verkeer moet rekening houden met enkele minuten extra reistijd. 

Voorbereidingen renovatie Noordtunnel

De Noordtunnel is één van de tunnels in Zuid-Holland die gerenoveerd worden. Rijkswaterstaat bereidt deze werkzaamheden komende jaren voor. Om goed in beeld te krijgen wat er precies moet gebeuren, voert Rijkswaterstaat in de tunnel onderzoeken uit. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de kwaliteit van de voegen, het beton en de lichtroosters. Om deze onderzoeken veilig uit te kunnen voeren, is het nodig om de tunnel af te sluiten.