Regionaal

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

De A16 is in noordelijke richting afgesloten na een ongeluk bij de Drechttunnel. Een automobilist is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeluk is een voertuig van de Defensie betrokken.

UPDATE 11:50: de weg is nog steeds dicht vanwege politieonderzoek. De file begint al bij de Moerdijkbrug. Ook de N3 staat helemaal vast.

Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend 7 juni 2024 rond 10:00 uur, net na de Drechttunnel richting Rotterdam. Een automobilist uit België en een legervoertuig van Defensie kwamen met elkaar in botsing. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. De wagen van de Marechaussee is aan de voorkant beschadigd en tegen de vangrail tot stilstand gekomen.

Toestand ernstig

De Belgische auto is zwaar beschadigd. Het dak staat omhoog en de achterkant van de auto is flink geraakt. De voorruit is gebarsten. De bestuurder van deze auto is behandeld door personeel van de traumahelikopter. De toestand van het slachtoffer is ernstig. Deze is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In deze auto zat ook een passagier. Deze is licht gewond geraakt.

De file in noordelijke richting is enorm en loopt nog steeds op. Omrijden is lastig maar kan via de N3 of A17/A29.

De actuele verkeersinformatie vind je hier.

Van onze mediapartner Rijnmond
Foto: Corrado Francke (Streekomroep 56)