Regionaal

A16: gedeeltelijke nachtafsluitingen tussen Dordrecht en Moerdijkbrug

Rijkswaterstaat vervangt in april, mei, juni en juli 2024 de verkeerssignalering (systemen en matrixsignaalborden) boven de A16 tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug. Hiervoor is een aantal nachten de A16 in beide richtingen deels afgesloten, telkens van 22.00 tot 05.00 uur. Tijdens deze nachten blijft altijd 1 rijstrook open voor het wegverkeer. 

De borden boven de weg worden gebruikt om rijstroken af te kruisen of te openen bij incidenten of werkzaamheden. Daarnaast geven ze bij files een veranderde maximumsnelheid aan.  

Afsluiting A16 tussen Dordrecht en Moerdijkbrug in april (1 rijstrook open)

 • Maandag 29 april 22.00 uur tot dinsdag 30 april 05.00 uur (in beide richtingen)

Afsluitingen A16 tussen Dordrecht en Moerdijkbrug in mei (1 rijstrook open)

 • Maandag 13 mei 22.00 uur tot dinsdag 14 mei 05.00 uur (in beide richtingen)
    
 • Maandag 27 mei 22.00 uur tot dinsdag 28 mei 05.00 uur (parallelbaan ter hoogte van afslag 20 Dordrecht). Verkeer wordt omgeleid via de hoofdrijbaan van de A16.

 Afsluitingen A16 tussen Dordrecht en Moerdijkbrug in juni (1 rijstrook open) 

 • Maandag 10 juni 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 05.00 uur (in beide richtingen, ter hoogte van afslag 20 Dordrecht). Verkeer richting Moerdijkbrug wordt omgeleid via de parallelbaan van de A16.
 • Maandag 24 juni 22.00 uur tot dinsdag 25 juni 05.00 uur (parallelbaan ter hoogte van afslag 20 Dordrecht richting Moerdijkbrug). Verkeer wordt omgeleid via de hoofdrijbaan van de A16.

 Afsluiting A16 tussen Dordrecht en Moerdijkbrug in juli (1 rijstrook open)

 •  Maandag 8 juli 22.00 uur tot dinsdag 9 juli 05.00 uur (in beide richtingen). 
   Verkeer richting Moerdijkbrug wordt omgeleid via de parallelbaan van de A16.

Bijzonderheden

Weeromstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het werk moet worden uitgesteld. Hiervoor wordt een reservedatum gepland.

Waarom werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat verouderde matrixborden, systemen, kasten en kabels en plaatst nieuwe energiezuinige matrixborden en communicatiesystemen. De matrixborden maken deel uit van intelligente filedetectie- en signaleringsystemen. Weggebruikers kunnen hierdoor veilig gebruik maken van de rijkswegen doordat zij worden geïnformeerd over files en rijstrookafsluitingen. Door de nieuwe systemen is er minder kans op storingen van de matrixsignaalborden met hinder tot gevolg. Voorbereidende werkzaamheden in de bermen voor deze vervangingsoperatie zijn inmiddels gestart.

Hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken op maat gemaakt zodat de hulpverlening op peil blijft.

Advies aan weggebruikers

 • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
 • Houd rekening met extra reistijd. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan.
 • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
 • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek.