Regionaal

A16 richting Dordrecht dicht van 26-29 april 2024

In verband met werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 06.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. In het Koningsdagweekend verwacht Rijkswaterstaat in de regio extra drukte, omdat dan ook de snelweg A13 richting Rotterdam dicht is tussen Delft-zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). Plan uw route dus van tevoren en volg de omleidingen en adviesroutes.

Omleidingen

Omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg.

Vanuit Hoek van Holland
Verkeer vanuit Hoek van Holland op de A20 richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid. Verkeer op de A20 richting Gouda kan gewoon doorrijden.

Vanuit Den Haag
Verkeer vanaf de A4 kan via de A20 doorrijden naar Gouda. Of wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid richting knooppunt Ridderkerk.

Vanuit Gouda
Verkeer vanuit Gouda richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt omgeleid via knooppunt Kethelplein, richting knooppunt Benelux en de A15.

Extra reistijd

Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met dertig tot zestig minuten extra reistijd.

Gevaarlijke stoffen

Vervoer van gevaarlijke stoffen dat niet door de Beneluxtunnel mag (cat. C), wordt omgeleid via de A20/A12/A27.

Inhoud werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Om het viaduct te kunnen vervangen, wordt tijdelijk de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct verlegd zodat het verkeer zoveel mogelijk door kan rijden tijdens de werkzaamheden. Tijdens dit weekend werkt Rijkswaterstaat aan de wegverlegging. Vanaf maandagmorgen 29 april 2024 wordt de tijdelijke wegverlegging in gebruik genomen.

Tijdelijk 70 km/uur en handhaving

De maximumsnelheid op de A16 richting Dordrecht wordt ter hoogte van de tijdelijke wegverlegging verlaagd naar 70 km per uur vanwege de versmalde rijstroken. Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen de maximumsnelheid te handhaven door middel van een verplaatsbare flitspaal.

Meerdere afsluitingen in Rotterdamse regio

Het is de komende weken druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio. Naast de afsluitingen van Rijkswaterstaat op de snelwegen, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Naast de afsluitingen in het Koningsdagweekend vinden er ook werkzaamheden plaats in het Hemelvaartweekend (8-13 mei). In dat weekend sluiten we de A16 af tussen knooppunt Ridderkerk en Terbregseplein. Met deze afsluiting combineren we diverse grote werkzaamheden ter hoogte van het Terbregseplein en voeren we werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting het Terbregseplein. Ook de gemeente Rotterdam lift mee met de afsluiting door werkzaamheden aan de Cornelis van Beverenbrug uit te voeren.

De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug worden voortgezet in het weekend van 24-27 mei, het weekend van 31 mei–1 juni en ’s nachts in tijdens de tussenliggende, doordeweekse dagen. Dan werkt Rijkswaterstaat op de parallelrijbaan in de richting van het Terbregseplein. Het combineren van werkzaamheden doen zij om de hinder waar mogelijk te beperken.

Grote opgave Zuid-Holland

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen op deze website terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Bereid u goed voor

• Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
• Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
• Houd rekening met extra reistijd.
• Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).