Regionaal

Aanmeldperiode Regio Songfestival van start

Met veel enthousiasme kondigt Rijnmond de start aan van de aanmeldperiode voor het Regio Songfestival. Het Regio Songfestival, een initiatief van de dertien regionale publieke omroepen in Nederland, biedt een unieke gelegenheid voor talentvolle artiesten om hun regio te vertegenwoordigen en een landelijk publiek te bereiken. De aanmeldperiode loopt tot en met vrijdag 15 september.

De procedure van het festival is als volgt: elke regionale omroep vaardigt één deelnemer af die uit de voorronde als winnaar naar voren komt. De gelukkige winnaar krijgt je de eer om de regio Rijnmond te vertegenwoordigen. Het doel van het festival is het vieren van de veelheid aan (streek)talen en dialecten in Nederland. De komende maanden neemt Rijnmond iedereen mee in de zoektocht naar de finalist via verschillende kanalen.

Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een vakjury. Zij zullen op zoek gaan naar de acts die de meeste potentie hebben om de harten van Nederland te veroveren. In de week van 25 tot en met 29 september worden de vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken om Rijnmond te vertegenwoordigen.

Op vrijdag 13 oktober wordt, na een online stemperiode, duidelijk wie namens onze omroep op het grote podium mag gaan schitteren. Deze grote finale van het Regio Songfestival vindt plaats op zaterdag 4 november 2023 in de Stadsschouwburg in Utrecht en wordt live uitgezonden op alle regionale tv-zenders. Net zoals het bij het Eurovisie Songfestival zal de winnende omroep volgend jaar het festival organiseren. 

Wil jij deelnemen aan het Regio Songfestival en jouw talent aan heel Nederland laten zien? Grijp je kans en ga naar www.rijnmond.nl/regiosongfestival. Daar vind je ook de actievoorwaarden. Aanmelden kan tot en met 15 september 2023. Zorg dat je er op tijd bij bent. Als je vragen hebt over de deelname, stuur dan een e-mail naar songfestival@rijnmond.nl.

Afbeelding: Rijnmond