Regionaal

Actief Zorg neemt activiteiten failliet verklaarde Ambachtzorg over

Thuiszorgorganisatie Actief Zorg heeft overeenstemming bereikt over continuering van de activiteiten van het failliet verklaarde Ambachtzorg. De zorgverlening aan 150 klanten door de ongeveer 40 medewerkers van Ambachtzorg is sinds het nieuws over het faillissement gewoon doorgegaan. Dit om de overlast voor de klanten van Ambachtzorg te beperken.

Overname partner bekend

Ambachtzorg, dat zijn oorsprong vindt in Hendrik Ido Ambacht, biedt vanaf 2012 verzorging, verpleging en hulp bij het huishouden in de regio. Op 30 oktober werd bekend dat er faillissement is uitgesproken over de thuiszorgonderneming. In de daaropvolgende weken is de curator druk bezig geweest met het zoeken naar een geschikte overnamepartij. Deze partij hebben zij gevonden in Actief Zorg. Alle klanten van het voormalige Ambachtzorg zijn inmiddels door de curator ingelicht.

Uitbreiding in de regio

Vanaf 20 november jongstleden gaat de zorgverlening officieel door onder de naam van Actief Zorg. Dit tot tevredenheid van alle betrokken partijen. De van oorsprong Brabantse thuiszorgorganisatie is al aanbieder van verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp in de Drechtsteden. Met de overname breidt zij deze dienstverlening uit met huishoudelijke verzorging in de BAR-gemeenten.

Actief Zorg

Met bijna 4.000 medewerkers zet Actief Zorg zich dagelijks in voor haar ruim 16.000 klanten die thuis hulp kunnen gebruiken. De thuiszorgorganisatie die 15 jaar geleden begon in Tilburg heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste aanbieders van extramurale zorg in ons land. Mensen kunnen bij Actief Zorg terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies.

Warm welkom

De overname van de activiteiten van Ambachtzorg betekent voor Actief Zorg niet alleen een geringe uitbreiding van de huidige dienstverlening. Jacqueline van de Ven, directeur verpleging & verzorging van Actief Zorg, legt uit: “Wij zijn al geruime tijd actief in deze regio en hebben ook een vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht. Door de krapte op de arbeidsmarkt, zeker in de zorgsector, is het ook voor ons de laatste jaren een hele uitdaging om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen. Met deze overname verwelkomen wij in één keer meer dan 40 zorgprofessionals. Zij worden door Actief Zorg dan ook met open armen ontvangen.”