Regionaal

Afsluitingen door renovatie Roseknoop

De renovatie van de Roseknoop in Rotterdam-Zuid start 9 januari 2023. Dat is een groot en langdurig project met veel werk aan de weg. 

Rotterdam en de omliggende gemeenten gaan hier veel van merken. Er zijn afsluitingen en omleidingen voor autoverkeer, tram en bus. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. De Roseknoop is het gebied rondom de Rosestraat, 2e Rosestraat, Colosseumweg, Laan op Zuid, Beijerlandselaan, Hilledijk/Putselaan en het Varkenoordseviaduct. Dit kruispunt is een belangrijke schakel in het wegennet. Maar hij moet veiliger en overzichtelijker worden en opgeknapt worden. 

Afsluitingen

De 2e Rosestraat en Colosseumweg zijn van 9 januari 2023 tot eind september 2024 afgesloten voor autoverkeer, tram en bus. Het gedeelte vanaf de Laan op Zuid richting het Albeda College gaat eind 2023 weer open. De Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct zijn van 1 mei tot eind oktober 2023 afgesloten voor autoverkeer, tram en bus. De afsluiting is vanaf de Stokerstraat tot de Olympiaweg.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid. Reizigers, bezoekers en bewoners van Feijenoord en IJsselmonde kunnen gebruikmaken van Park + Ride-terreinen. Vanaf de (meestal gratis) parkeerplaatsen kunnen zij hun reis vervolgen met het openbaar vervoer of deelvervoer. Op meerdere locaties komen hubs voor deelscooters en -fietsen. 

Kijk voor verkeersinformatie op Rotterdamonderweg.nl. De omleidingen en gewijzigde routes van tram en bus staan op RET.nl/roseknoop. Zie ook rotterdam.nl/roseknoop en volg RenovatieRoseknoop op sociale media.