Regionaal

Albert Schweitzer ziekenhuis: contract 2021 is rond met alle zorgverzekeraars, op één na

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft met op één na alle zorgverzekeraars het contract verlengd voor 2021. Alleen met Aevitae/EUCARE is het ziekenhuis nog in onderhandeling.

Deze nog lopende onderhandeling heeft te maken met het feit dat Aevitae/EUCARE zich als enige niet aansluit bij de landelijke compensatieregeling voor inkomstenverlies en extra kosten door corona. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Zorgverzekeraars Nederland hebben ook voor 2021 weer zo’n regeling met elkaar afgesproken, om de financiële impact van corona op de ziekenhuizen te verkleinen en daarmee de kwaliteit van ziekenhuiszorg voor iedereen in Nederland te waarborgen.

Verzekerden bij alle andere zorgverzekeraars hebben nu al de zekerheid dat ze komend jaar met een gerust hart bij het Albert Schweitzer ziekenhuis terechtkunnen. Aevitae/EUCARE-verzekerden verwijst het ziekenhuis naar hun eigen verzekeraar voor meer informatie over de eventuele financiële gevolgen voor hen als er niet tot een nieuw contract kan worden gekomen.

Bron: Albert Schweitzer ziekenhuis