Albert Schweitzer ziekenhuis zegt geplande zorg af in verband met het coronavirus

Het Albert Schweitzer ziekenhuis neemt per vandaag (vrijdag 13 maart) maatregelen om zich op te maken voor een stroom zieke patiënten met het nieuwe coronavirus (of een verdenking daarvan).

Vanaf maandag 16 maart vinden geen geplande, niet-spoedeisende operaties en onderzoeken meer plaats. Patiënten worden daar vanaf nu over geïnformeerd. Ook worden ook alle poliklinische afspraken afgezegd die uitgesteld kunnen worden, of ze vinden telefonisch of via een beeldverbinding plaats. Alleen bezoek aan het spreekuur dat écht niet kan wachten, gaat door.  

Het ziekenhuis vormt vandaag één verpleegafdeling om tot een zogeheten ‘cohortafdeling’. Daar worden patiënten verpleegd die bewezen corona hebben, of die al opgenomen waren en alsnog verdacht worden. Op deze afdeling komen alleen patiënten en zorgverleners en is geen bezoek mogelijk. Voor alle nieuwe patiënten die met een verdenking binnenkomen via de Spoedeisende Hulp, wordt vandaag de afdeling Observatorium vrijgemaakt.

De afdeling Intensive Care schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben.

De acties hebben tot doel om patiënten met het virus te kunnen opvangen met voldoende personeel, middelen en bedden. Hiervoor wil het Albert Schweitzer ziekenhuis iedereen buiten het ziekenhuis houden die er er niet per se hoeft te zijn. Vooralsnog gelden de maatregelen voor de hele maand maart. 

Zorg aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat ongehinderd door. Het ziekenhuis verzoekt naasten van patiënten om zo terughoudend mogelijk om te gaan met bezoek aan patiënten. Wie zelf verkoudheidsklachten heeft, kan sowieso niet op bezoek komen.