Barendrecht in Winterlicht

Tijdens ‘Barendrecht in Winterlicht’ worden iconen van Barendrecht kleurrijk worden verlicht. Een initiatief van Het Kruispunt en de Bibliotheek AanZet Carnisselande in Barendrecht, waarbij wandelaars vanaf 25 december t/m 1 januari tijdens hun ‘ommetje’ genieten van mooi verlichte (historische) gebouwen, kunstwerken en andere locaties. Aan de hand van een plattegrond zien bezoekers precies waar alle uitgelichte panden zich bevinden.

Waarom dit project?

Het Kruispunt organiseert voor alle bewoners van Barendrecht en omgeving evenementen en activiteiten. Omdat dit in deze tijden lastig dan wel niet uitgesloten is, is dit project bedacht zodat er toch genoten kan worden van al het moois dat Barendrecht heeft. De gezelligheid van de lichtjes maakt het perfect passend bij de aankomende feestdagen.

Wat is er te zien?

Verschillende monumentale panden in de Dorpskern en kunstwerken en moderne architectuur in Carnisselande zal te bewonderen zijn. Binnenkort worden alle locaties bekend gemaakt. Voor kinderen is er bij elke uitgelichte plek een opdracht die kan worden uitgevoerd.

Borden met verhalen

Bij elk verlicht icoon wordt een bord geplaatst waar bij meer (historische) informatie. Ook wordt er voor elke locatie een kort inspirerend gedicht geschreven door de dichter Kees-Jan Visser uit Heerjansdam.

Ansichtkaart

Kunst Creatief Barendrecht heeft een ansichtkaart ontworpen passend bij Barendrecht in Winterlicht. Met deze kaart stuur je elkaar een warm gevoel en laat je gelijk weten dat je deze mooie route hebt gelopen. De kaart is af te halen bij de Waterpoort op het Middeldijkerplein en Kruispunt.

Corona-proof

Uiteraard wordt er rekening gehouden met alle Corona veiligheidseisen. Er is gezorgd voor spreiding door te kiezen voor één week, er is geen vaste looproute (dus er kan op elke plek gestart worden) en er zijn geen scènes waar mensen stil bij blijven staan, men blijft dus in beweging.

De wandeling is te maken van 25 december t/m 1 januari. De kaart met alle iconen van Barendrecht is vanaf half december te vinden op www.hetkruispunt.nl,  op de websites van de diverse organisaties en in De Schakel.

Dit evenement organiseren het Kruispunt en de Bibliotheek AanZet Carnisselande in samenwerking met Stichting Petition, Buurtpreventie Barendrecht, Dorpskerk Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Kunst Creatief Barendrecht.