Regionaal

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024

Zondag 5 mei 2024 staat het Park bij de Euromast in Rotterdam in het teken van de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Met een ijzersterke line-up, met onder meer Edison winnaar Son Mieux, BOEF, Blaudzun en Cynthia Spiering, belooft het festival opnieuw een onvergetelijk feest te worden. Het laatste nieuws:

Erasmuspodium

Het Erasmuspodium, trapt af met Numidia, de Marokkaans-Nederlandse zangeres die vorig jaar een spetterend optreden gaf in het AVRO/TROS programma Beste Zangers. De middaguren komen voor rekening van GoldkimonoAntjeBrunzyn, brassband Gallowstreet en BOEF, de in 2023 meest gestreamde artiest van Nederland. Optredens van Blaudzun en Ambassadeur van de Vrijheid Son Mieux luiden de avond in, waarna achtereenvolgend ABBA Fever en DJ Bootsy Paul het slotakkoord op het hoofdpodium verzorgen. 

SENA Performers Stage

Het programma op het SENA Performers Stage, tot stand gekomen door een samenwerking tussen de organisatie van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Sena Performers en de Popunie, begint met een optreden van het 22-jarige talent IKKNOWNOA. Het SENA Performers Stage is van oudsher hét podium waar aanstormend muziektalent zich presenteert en dat is dit jaar niet anders. Zo zullen CashinoLibrary Card en Talee, artiesten die alle drie de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht sleepten, hun opwachting op het podium maken. Liefhebbers van hard techno mogen zich verheugen op een twee uur durende set van rising star Cynthia Spiering, de Rotterdamse DJ die in razend tempo haar naam in binnen- en buitenlandse hard technoscene heeft gevestigd.

Vrijheidspodium

Behalve de ijzersterke line-ups op het Erasmuspodium en Sena Performers Stage, staat het Vrijheidspodium eveneens in het teken van wervelende shows, met onder meer optredens van Della FoxFlora en Gangland. Het programma op het Vrijheidspodium is het resultaat van een-drietje tussen het Bevrijdingsfestival Zuid Holland, Music Matters en het Zadkine College, waarbij Music Matters studenten begeleidt om een inhoudelijk sterke, diverse en aantrekkelijke festival line-up te programmeren. 


Bevrijdingsfestival belangrijker dan ooit

Festivalorganisator Jasper Scholte (JMR Event Makers): “Het Bevrijdingsfestival is er voor iedereen, samen onze vrijheid vieren is heden te dage, met die oorlogen om de hoek, belangrijker dan ooit.”