Regionaal

Bibliotheek breidt diensten nog verder uit

Stap voor stap breidt de Bibliotheek AanZet de diensten en faciliteiten steeds verder uit. Boeken reserveren, lenen en terugbrengen kan al een aantal weken. Maar voor wie een fijne, rustige plek zoekt om te lezen, werken of studeren is de bibliotheek nu ook weer open. In meerdere bibliotheken in de regio worden in de zomer ook al weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd, met name voor kinderen en jongeren.

Openingstijden en faciliteiten

Door alle veiligheidsmaatregelen werken er tijdelijk extra mensen in de vestigingen. Daarom is het nog niet mogelijk om alle bibliotheken te openen en de reguliere openingstijden te hanteren. En omdat iedere vestiging anders is, is maatwerk noodzakelijk. Daarom kan het voorkomen dat de computer- en printfaciliteiten weer beschikbaar zijn, terwijl in andere vestigingen alles nog afgesloten is. Iedereen wordt verzocht vóór het bezoek de website te raadplegen voor de veiligheidsmaatregelen, aangepaste openingstijden en beschikbare faciliteiten.

Steeds meer (online) activiteiten

De Bibliotheek start gefaseerd de activiteiten weer op. Voor bijvoorbeeld het Digitaal Inloopspreekuur, Klik & Tik en het Taalcafé kun je alweer in de bibliotheek terecht. Veiligheid staat bij alle activiteiten voorop. Bezoekers worden verzocht vóór deelname aan een activiteit de aanvullende maatregelen op de website te lezen. Ook gaan veel activiteiten gewoon op afstand door. Zo is het Online Taalpunt bereikbaar voor vragen, is er een telefonisch Digitaal Inloopspreekuur.

Leden kunnen meer

Je hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Maar als lid kun je wel meer. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. Lid worden is zo geregeld via de website. En voor €45,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €3,75 per maand. 

AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er dus ook voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. De bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen zelfstandig mee kan doen aan de samenleving. Met activiteiten, cursussen en advies op het gebied van taal, digitaal en informatie, helpen ze elk jaar veel mensen op weg.