Regionaal

Brandweer in actie voor vluchtelingen Oekraïne

Op dit moment is zich in de Ukraine een humanitaire ramp aan het voltrekken en miljoenen inwoners van dit getroffen land moeten door het oorlogsgeweld vluchten naar het buitenland.

Dagelijks zien we op de TV dat moeders met kleine kinderen en ouderen met weinig bezittingen totaal ontredderd de grens over trekken met slechts een klein koffertje voor de eerste levensbehoefte.

De Nederlandse regering heeft alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland opgedragen om ieder 2000 vluchtelingen op te nemen dus zo ook in de regio Rotterdam Rijnmond.

“De Brandweer is er altijd” is de slogan van het regionale Korps

Daarom heeft de brandweer in de regio Rotterdam-Rijnmond het initiatief genomen om samen met het Rode Kruis Nederland spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoefte en het welzijn van de kinderen uit de Ukraine die momenteel in de regio verblijven. De actie start maandag 14 maart 2022.

Deze keer heeft de brandweer uw hulp een keer keihard nodig en wilt u vragen indien u spullen heeft deze vanaf maandag af te geven op bij de lokale brandweerkazerne in uw gemeente, dan zorgen zij dat deze spullen netjes worden overgedragen aan het Rode Kruis.

Soms is de brandweer even niet op de kazerne, omdat zij zijn uitgerukt of dat het bijvoorbeeld een vrijwillige kazerne is waar niet altijd collegae aanwezig zijn anders dan bij een incident. Dit is geen probleem als u de spullen netjes bij de kazerne voordeur zet in kratten of dozen zorgt de brandweer ervoor dat het wordt opgeslagen in de kazerne. 

Een overzicht van de spullen waar de brandweer en het Rode Kruis op dit moment veel behoefte aan hebben om deze vluchtelingen te helpen in de regio.