Regionaal

CHIO Rotterdam van 1 t/m 4 juli 2021

Met de officiële instemming van  FEI, KNHS en de Gemeente Rotterdam wordt het CHIO Rotterdam verplaatst naar 1 t/m 4 juli 2021. Tegelijk is de CHIO organisatie in een vergevorderd stadium met Horse & Country TV voor de (live) uitzending van het evenement via TV en online. 

“Met deze goedkeuring is de kans dat het CHIO Rotterdam dit jaar door kan gaan aanmerkelijk groter geworden, alhoewel we nog steeds met alle scenario’s rekening houden,” zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “Omdat we de kans op een compleet CHIO Rotterdam inclusief publiek en Stroodorp vrij klein achten, zijn we op de achtergrond voorbereidingen aan het treffen om het evenement live te kunnen uitzenden via TV en online kanalen, zodat het publiek niets van de paardensport in het Kralingse bos hoeft te missen.” 

“We zijn blij dat iedereen ons helpt om het evenement dit jaar mogelijk te maken”, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “En ook de ruiters hebben erg enthousiast gereageerd omdat deze nieuwe datum een belangrijk meetmoment is voor de Olympische Spelen in Tokio. Deze 72ste CHIO editie zal waarschijnlijk anders dan anders zijn. Publiek in het Kralingse Bos zal lastig worden, verwacht ik. Ik hoop dat we wat kleinschalige hospitality kunnen bieden en in ieder geval de sport via TV en online kunnen uitzenden voor alle paardensportliefhebbers.”

Over het CHIO Rotterdam

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 72 jaar spring- en dressuursport van het allerhoogste niveau, is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam (buiten Corona-tijd) al jaren ’the place to be’. Het CHIO wordt bezocht door vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events. Uniek is de ‘jaar rond’ betrokkenheid van het bedrijfsleven via business clubs zoals Vrienden van het CHIO, CHIO Port Club Rotterdam, Sociëteit Schoufour, etc.

Het evenement is niet alleen een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt middels een aantal maatschappelijke programma’s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een uitgebreid kinderprogramma, shows, entertainment en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen.