Commissaris van de Koning Smit legt eed af bij minister Knops

Commissaris van de Koning Jaap Smit is vandaag opnieuw beëdigd. Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops nam de eed af. Dit betekent voor Smit dat op 1 januari 2020 zijn tweede termijn begint als commissaris in Zuid-Holland. De herbenoeming volgt op het besluit van Provinciale Staten twee maanden geleden.

“Het is een voorrecht om het ambt van commissaris van de Koning in Zuid-Holland te mogen vervullen. Mijn eerste termijn zit er bijna op en ik zie er naar uit deze prachtige provincie nog zes jaar te mogen dienen”, aldus Smit.

Smit ziet grote uitdagingen waar de provincie voor staat: “De komende jaren moeten we keihard aan de slag met de grote vraagstukken van deze tijd op het gebied van goede bereikbaarheid, schone energie, mooie natuur, sterke economie en voldoende woningen. Dat gaan we doen samen met gemeenten en het rijk en met de inwoners en bedrijven in Zuid-Holland. Daarbij kijk ik ernaar uit dat we op een goede manier het publieke en politieke debat daarover met elkaar voeren. Op basis van argumenten en met aandacht voor de ander zodat we samen tot gedragen compromissen kunnen komen.”