Regionaal

Corona Check beschikbaar voor heel Nederland

De OLVG Corona Check is nu in heel Nederland beschikbaar. De app, die het OLVG startte in de regio Amsterdam en die al door het Maasstad Ziekenhuis werd ingezet in de regio Rijnmond, gaat verder onder de naam De Corona Check. Dit meldt de website van het Maasstad Ziekenhuis.

De Corona Check is bedoeld voor mensen die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt. Gebruikers kunnen hun gezondheidsgegevens in de app invoeren. Vanuit 7 ‘regiecentra’, zoals het Maasstad Ziekenhuis, beoordelen teams bestaande uit onder meer (huis)artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen, de klachten en geven advies. Bij gezondheidsklachten boven bepaalde waarden, wordt telefonisch contact opgenomen. Zo nodig krijgen mensen dan het advies contact op te nemen met de huisarts of kunnen zij verwezen worden naar het ziekenhuis. De app voldoet aan alle privacy- en veiligheidseisen. 

De Corona Check is inmiddels door ruim 110.000 Nederlanders gedownload. Vanwege aanhoudend grote belangstelling wordt de app nu beschikbaar gesteld voor heel Nederland. Het is nadrukkelijk geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg. Wie ernstig ziek is of een spoedvraag heeft, wordt geadviseerd zelf contact op te nemen met de huisarts. 

Kijk voor meer informatie op www.decoronacheck.nl