Coronamaatregelen in Maasstad Ziekenhuis

In het Maasstad Ziekenhuis zijn de coronamaatregelen weer uitgebreid. De medewerkers dragen een mondneusmasker op alle afdelingen waar patiënten zijn opgenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verpleegafdelingen, het Observatorium, de Dagbehandeling en de Spoedeisende Hulp. Medewerkers van de poliklinieken, de afdelingen Radiologie, Bloedafname en Dialyse dragen een mondneusmasker als zij contact hebben met patiënten of als ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden van anderen.

Deze maatregel is weer ingevoerd om de kwetsbare patiënten en de medewerkers te beschermen. Er zijn namelijk veel meer coronapatiënten opgenomen dan de afgelopen maanden en veel medewerkers zijn ziek. In de vakantieperiode zijn ook veel medewerkers op vakantie.

Mondneusmasker

Het Maasstad Ziekenhuis wil ervoor zorgen dat de medewerkers gezond hun werk kunnen blijven doen. Bij bezoek aan een patiënt die is opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis wordt dringend gevraagd een mondneusmasker te dragen op de afdeling. “Zo beschermt u de patiënten, onze medewerkers en uzelf tegen het coronavirus”, aldus het ziekenhuis.

Daarnaast raden zij u aan op andere plekken in het ziekenhuis het mondneusmasker te dragen als u geen 1,5 meter afstand denkt te kunnen houden van onze medewerkers en patiënten of als u daar zelf behoefte aan heeft.

Daarnaast gelden nog altijd de volgende maatregelen:

  • Ga met maximaal één begeleider naar het ziekenhuis.
  • Geef elkaar de ruimte en houd tenminste 1,5 meter afstand.
  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus en heeft u binnenkort een afspraak? Neem dan contact op met de afdeling waar u onder behandeling bent.
  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus en komt u op bezoek? Blijft thuis, doe een zelftest en volg de landelijke richtlijnen.

Kijk hier voor een overzicht van de coronamaatregelen in het Maasstad Ziekenhuis.

Foto: Maasstad Ziekenhuis