Regionaal

Dag van de PIT’er in teken van tijdig ontspannen

Donderdag 27 september is voor de tweede keer de dag van de PIT’er gevierd. Kinderen en ouders hebben die dag de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs in het zonnetje gezet met bloemen, knutsels en andere cadeautjes, maar ook met hartverwarmende woorden. Om de feestvreugde te verhogen kreeg iedere PIT’er een mok.

“Dag in, dag uit zijn onze medewerkers met elkaar hard aan het werk om kinderen de beste ontwikkelkansen te bieden. Iedere dag opnieuw maken zij het verschil voor de kinderen, hun ouders en hun collega’s. Dat vraagt naast deskundigheid om creativiteit en enthousiasme. Je kunt alleen maar creatief, energiek en nieuwsgierig blijven als je inspanning tijdig afwisselt met ontspanning. Bijvoorbeeld in de vorm van een moment voor jezelf of even bijpraten met een collega. Als bestuur faciliteren we dat van harte,” aldus Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. 

Bij PIT zijn kinderopvang en onderwijs samengesmolten. In de kindcentra vormen medewerkers van de kinderopvang en het onderwijs één team. Ze werken samen vanuit één missie en visie en één pedagogische en educatieve aanpak van baby tot puber. Daarom viert PIT in plaats van de dag van de pedagogisch medewerker – die op 20 september viel – en de dag van de leraar – die op 5 oktober is – de dag van de PIT’er. Deze vindt iedere vierde donderdag in september plaats.