De Bibliotheek AanZet tevreden over 2018

Met maar liefst 2.400 activiteiten waar ruim 40.000 bezoekers op af kwamen, is in 2018 de nieuwe koers van de Bibliotheek AanZet definitief ingezet.

“Het is fantastisch om te zien wat er in al onze gemeenten georganiseerd wordt. In de bibliotheek, op scholen en in samenwerking met allerlei partners.” aldus Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. “We zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden, om Nederlands te leren of digitaal vaardiger te worden. Ik ben echt trots.” Het aantal leden van de organisatie steeg in 2018 licht: ruim 109.000 inwoners van het werkgebied met dertien gemeenten zijn lid. Hoe AanZet zich inzet voor de ontwikkeling van inwoners van de gemeenten is te lezen in het jaarverslag over 2018.


Focus op ontwikkeling


Sinds 2016 ontwikkelt de Bibliotheek AanZet zich naar een eigentijdse bibliotheek. Een bibliotheek waar iedereen terecht kan voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door Nederlands te oefenen op allerlei manieren, digitale inloopspreekuren of cursussen waar je leert met internet en digitale apparaten om te gaan. Ook voor informatie en uiteenlopende activiteiten over relevante onderwerpen kun je bij de Bibliotheek terecht. De collectie is daarbij nog steeds van waarde. Niet alleen voor de leden die romans lezen, maar ook ter ondersteuning van de vele activiteiten.

AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig.

Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.