Regionaal

De bibliotheek zoekt vrijwillige helden

Word jij coördinator voor de Bibliotheek aan Huis in Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Alblasserdam (BARA)? Ben jij een echte regelaar, vind je het leuk om met mensen om te gaan én heb je 3 á 4 uurtjes over per week? Word dan coördinator van de Bibliotheek aan Huis en organiseer alles rondom deze dienst in regio BARA. Je bent de schakel tussen de vrijwilligers en de klanten van Bibliotheek aan Huis. 

De dienst
Bibliotheek aan Huis is een bezorgservice van bibliotheekmaterialen voor klanten die door een (tijdelijke) handicap, ziekte of ouderdom niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te komen en toch graag willen lezen. Deze dienst wordt verzorgd door vrijwilligers. Zij zoeken op verzoek van de klant materialen uit en brengen deze naar de klant, en halen ze later ook weer op. 

Jouw functie
Als coördinator Bibliotheek aan Huis regio BARA heb je 15 vrijwilligers onder jouw hoede. Natuurlijk hoef je dit niet in je eentje te doen. Je wordt begeleid door een van onze bibliotheekconsulenten en er wordt voor gezorgd dat je kennis altijd up to date is. Je taken zijn onder andere het selecteren, inwerken en informeren van nieuwe vrijwilligers, het begeleiden en helpen van bestaande vrijwilligers en het eerste bezoek aan klanten.

Ben je enthousiast over deze functie? Meld je dan aan via de vrijwilligerspagina op www.debibliotheekaanzet.nl. Bovendien ontvangen alle vrijwillige helden (want dat zijn ze natuurlijk!) een BASIS-abonnement van de bibliotheek.

In het kort
Wat : AanZet zoekt een vrijwilliger Coördinator Bibliotheek aan Huis
Wanneer : per direct
Waar : Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Alblasserdam
Voor wie : mensen op zoek naar vrijwilligerswerk