Regionaal

De buurtbussen gaan weer (coronaproof) rijden

De vrijwilligers van de buurtbus rijden in Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard vanaf maandag 8 juni in gloednieuwe bussen. Met de oude bussen waar de buurtbusverenigingen mee reden, was regelmatig iets mis. Vervelend voor de vrijwilligers en natuurlijk voor de reizigers. Vanaf nu is dat voorbij.

Deze moderne bussen zijn betrouwbaarder, rijden stiller en schoner dan de oude bussen en hebben een betere instap. Per gemeente rijdt de buurtbus routes naar plekken waar de reguliere RET-bus niet komt. Een welkome aanvulling op het reguliere busvervoer. De buurtbussen zijn coronaproof gemaakt.

Coronaproof

Er zijn schermen rond de chauffeursplek aangebracht. Daarom kan de chauffeur zijn stoel tijdens de rit niet meer verlaten. Dit betekent ook dat de chauffeur niet meer kan helpen bij het instappen van passagiers. Daarom kunnen kinderwagens niet mee in de nieuwe buurtbus.

Extra schoonmaak

Ook worden na elke dienst alle handgrepen en dergelijke schoon- gemaakt en wordt de bus twee keer in de week grondig gereinigd. Per rit mogen maximaal 4 passagiers per rit mee. De beperkte ruimte is daarom bedoeld voor mensen die de buurtbus echt nodig hebben. Vanwege de coro- namaatregelen konden de buurtbussen vanaf half maart niet meer rijden, omdat het in deze bussen niet mogelijk was om 1,5 meter afstand te houden.

Afstand houden en mondkapje

Wil je met de buurtbus reizen? Houd dan 1,5 meter afstand van andere reizigers. Het dragen van een mondkapje is tijdens de rit verplicht. Gebruik de buurtbus alleen als het echt moet.

Dienstregeling

Buurtbus 601 rijdt tussen Ridderkerk en Barendrecht. Buurtbus 602 tussen Poortugaal en Portland en buurtbus 603 tussen Station Barendrecht en Carnisselande en buurtbus 604 van Station Barendrecht naar Ter Leede.

Bekijk de dienstregelingen op www.RET.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk