Regionaal

Deel je opvoedingservaring

Home-Start BAR komt graag in contact met mensen die zich tijdelijk als een ‘gezinsmaatje’ willen verbinden aan een jong gezin dat het even wat lastiger heeft. Deze families wonen in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk.

Home-Startvrijwilligers zijn mensen die graag een steentje willen bijdragen aan de maatschappij, openstaan voor anderen en hun opvoedingservaring op een laagdrempelige en gezellige manier willen inzetten. 

Als Home-Startvrijwilliger word je door middel van een cursus goed voorbereid om je taak uit te voeren volgens de Home-Startmethodiek. Deze methodiek wordt in veel gemeenten in Nederland gebruikt en is bewezen effectief.  Tijdens je hele periode bij Home-Start wordt je begeleid door professionele coördinatoren en heb je geregeld contact met je collega-vrijwilligers. Het steunen van een gezin verbreedt je horizon en geeft veel voldoening.

De volgende cursus start in januari. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Home-Start BAR wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond.  

Wil je er meer over weten leg dan snel vrijblijvend contact met de coördinatoren Jeanette Dekker (06-35124547/j.dekker@cjgrijnmond.nl) of Kaat Tirez (06-43299894/k.tirez@cjgrijnmond.nl)

Zie ook: www.home-start.nl.