Diederik Gommers in gesprek met Albedastudenten

Woensdag 18 november 2020 was een bijzondere dag voor de Albedastudenten van de studentenraad en Lutonbaan. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, was aanwezig om met jongeren in gesprek te gaan.

Om 16.30 uur werd het vragenvuur geopend en kregen studenten de kans om Gommers het hemd van het lijf te vragen. Onder leiding van Albedadocent Jamal Bennouhou van Albeda Facilitair & Veiligheidscollege, groot fan van Gommers, werd er een open en leerzaam gesprek gevoerd.

Meteen werd duidelijk dat Gommers het heel belangrijk vindt om in gesprek te blijven met jongeren en op zoek te gaan naar de juiste methode om jongeren te kunnen bereiken.


‘Jongeren zijn de toekomst’

De studenten kregen dan ook alle ruimte om vragen te stellen als: ‘’Gaat de maatschappij ooit nog terug naar hoe het voorheen was?’’, ‘’Vindt u het begrijpelijk dat jongeren bang zijn voor het vaccin?’’, ‘’Kunnen we weer voltijd naar school als iedereen zich aan de maatregelen houdt?’’ en ’Hoe kunnen we in de toekomst leren van deze pandemie?’’

Gommers had een goed verhaal, maar zei ook eerlijk dat nog niet overal een antwoord op is. We moeten accepteren dat niet alles duidelijk is, maar wel duidelijk wordt in de loop van de tijd. Dat we vooral geen angst moeten zaaien, maar eerlijk moeten zijn tegenover onszelf en dat iedereen hierin eigen keuzes maakt. Zijn belangrijkste boodschap was: Stop met polariseren en blijf in gesprek. Neem jongeren serieus!

Tijdens de afsluiting werd Gommers, fervent Feyenoord-fan, bedankt met een Feyenoordkersttrui- en mondkapje, die hij meteen trots aantrok.