Diergaarde Blijdorp doneert 500 toegangskaarten aan Maasstad Ziekenhuis

De directeur van Diergaarde Blijdorp, Erik Zevenbergen, maakte donderdag 14 mei 2020 de medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam blij met 500 entreebewijzen, die zijn gedoneerd in het kader van de SamenSterk actie. Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis nam ze samen met een aantal collega’s in ontvangst.

Diergaarde Blijdorp, verschillende zorginstellingen, waaronder Het Maasstad Ziekenhuis, en enkele goede doelen sloegen in april de handen ineen door met elkaar de actie ‘Samen Sterk’ op te zetten. Hierbij werd, onder meer door Beau van Erven Dorens, steun gevraagd voor de zorg, kwetsbare kinderen en voor Blijdorp zelf. Voor ieder verkocht entreebewijs in de periode 10 april t/m 10 mei, schonk Diergaarde Blijdorp een entreebewijs aan zorgverleners en kwetsbare kinderen. 

Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, nam de cheque van Blijdorp directeur Erik Zevenbergen samen met een aantal zorgcollega’s in ontvangst.

Succesvolle actie

Het resultaat is hartverwarmend: met dank aan heel veel Blijdorpfans, bedrijven, gemeente en de Vereniging Vrienden van Blijdorp, worden 4.500 zorgverleners en kwetsbare kinderen blij gemaakt en hebben iets leuks om naar uit te kijken. Ook de dierentuin zelf is blij met alle steun die zij kreeg dankzij de verkochte tickets. 

Samen Sterk

De medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis gaan niet alleen naar Blijdorp, ook 500 collega’s van het Erasmus Medisch Centrum, Franciscus Gasthuis &Vlietland, Ikazia Ziekenhuis, Humanitas, Laurens en Aafje, de Stichting Het Vergeten Kind en de Giovanni van Bronckhorst Foundation krijgen 500 kaartjes en kunnen een lekker dagje weg.