Regionaal

Drieduizendste bevalling in Ikazia Ziekenhuis

Op zondag 18 december 2022 werden mevrouw Saften en meneer Ceder trotse ouders van hun zesde kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Chioméy viert het Rotterdamse ziekenhuis haar drieduizendste bevalling van dit jaar. Het gezin werd verrast met een stoeltje en een knuffel.

Mevrouw Saften: “Toen ik 32 weken zwanger was, ging ik voor een gewone controle naar Ikazia. Helaas bleek ik zwangerschapsvergiftiging te hebben en moest ik gelijk blijven. Omdat de hartslag van Chioméy daalde, werd ze gehaald via een keizersnede.”

Meneer Ceder: “Ik was thuis met onze andere vijf kinderen en vond het heel spannend allemaal. Gelukkig was de zus van mijn vrouw erbij om haar te steunen. Omdat Chioméy vroeg is geboren, moet ze nog wel even in het ziekenhuis blijven.”

Mevrouw Saften: “Dit is mijn vijfde bevalling in Ikazia. We hebben bewust voor dit ziekenhuis gekozen. Het liefst willen we natuurlijk zo snel mogelijk met elkaar naar huis maar tot die tijd wordt er hier goed voor Chioméy gezorgd. Dat is het belangrijkste.”

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.