Regionaal

€ 40.000 voor Daniel den Hoed bij BIS Benefietavond

Donderdag 1 november organiseerde BIS BV een benefietavond met veiling voor het Daniel den Hoed fonds. In een sfeervolle zaal in het Zalmhuis in Capelle a/d IJssel genoten meer dan 70 gasten van een shared diner en konden ze in twee veilingrondes bieden op uiteenlopende items.

De veilingavond – die geleid werd door de Rotterdamse ondernemer Joop Adelmund – heeft € 40.000 opgebracht, een bedrag dat met een cheque door BIS CEO Jean Pierre Overbeek werd overhandigd aan Leonore Tuijt, directeur van het Daniel den Hoed fonds.

Een lach en een traan

In eerste instantie werd € 39.000 opgehaald, maar dit werd al snel door een aantal aanwezigen afgerond naar € 40.000. Rode lijn tijdens de avond was de strijd tegen kanker en de mogelijkheid om het verschil te maken in de levens van talloze (toekomstige) kankerpatiënten. Dat gaf een bijzondere lading aan de sfeervolle avond. Leonore Tuijt: “Dit was een geweldige avond. Ik heb van het begin tot het eind genoten. Goed gezelschap, prima eten, de mooie combinatie tussen een lach en een traan en een onwaarschijnlijk hoge opbrengst. Heel veel dank aan alle vrijwilligers van BIS, die alles hebben gedaan om deze avond tot een succes te maken”.

Sponsors en bieders bedankt

De benefietavond werd georganiseerd ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van BIS, marktleider op het gebied van Audiovisuele & IT-oplossingen. Jean Pierre Overbeek: “We zijn dankbaar dat wij in goede gezondheid dagelijks voor onze klanten klaar mogen staan. Daarbij beseffen wij heel goed dat gezondheid kwetsbaar is. Juist daarom willen we mensen in een kwetsbare en soms uitzichtloze gezondheidssituatie helpen. Ik vind het geweldig dat onze sponsors allerlei items ter beschikking hebben gesteld om te veilen. Graag bedank ik hen en alle bieders heel hartelijk”.

Samen met Tour-for-Life € 67.000

Het tijdens het benefietdiner opgehaalde bedrag komt bovenop de € 27.000 die BIS al kon doneren na de Tour for Life, de achtdaagse fietstocht van Italië naar Nederland, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan het Daniel den Hoed fonds. Beide bedragen samengevoegd maakt dat BIS in zijn jubileumjaar in totaal € 67.000 heeft bijeengebracht voor het Daniel den Hoed fonds en de strijd tegen kanker.

Foto: Jean Pierre Overbeek (links) en Erwin Hout van BIS overhandigen cheque aan Leonore Tuijt en Joop Adelmund (rechts)